15 Kasım 2011

Zencefil... İyi bir antioksidandır...

Zencefil; tropikal iklim karakterindeki coğrafi alanlarda yaşayan ve yetişen yumru köklü sarımtırak bir bitkidir. Düğümler şeklinde yetişen kökleri genelde toprağın 15-25 cm altındadır.  Zencefil özellikle asya, çin, hindistan ve arabistanda çokca tüketilen ve her çeşit "bitkisel" şifa uygulamalarında kullanılan bir bitki çeşididir. Özellikle çin ve hindistan dolaylarında zencefil 2000 yıldır
bilinir ve çok aktif olarak kullanılır.
armağandır zencefil.
Kullanıldığı yerlerden  bazıları.



    • İştah açıcıdır,

    • Antiseptik özelliği kanın temiz kalmasını sağlar,

    • Mideyi düzenler,

    • Mide bulantılarını giderir,

    • Mide ağrılarında ve hazımsızlıkta iyi bir
      seçimdir,

    • Solunum yollarını açar,

    • Zencefil gerçekten iyi bir anti oksidandır(oksitleri temizler dışarıya atılmasına yardımcı olur)

    • Baş ağrılarını giderici özelliği vardır,



Kullanım Şekli

 1- Zencefil çaylarla birlikte alınabilir özellikle yaş zencefil dilimlenerek fincan içerisine konmuş çayda bekletilir.
2- Toz halindeki zencefil bal ile özenerek alınabilir.
3- Ayrıca çay, bal, zencefil karışımı da oldukca etkili bir tiryaktır.
4- Bunlardan farklı olarak zencefil "toz olarak" 1 gramlık dozlarla doğrudan alınabilir(özellikle hamilelerde)
5- Zencefilin diğer bir alınma yöntemi de zencefilli yemek, pasta ve tatlılarla olmaktadır.
NOT: Zencefilin yaş ve taze olarak alınması tavsiye edilen bir
yöntemdir.


  • Toplu Uyarılar


    • Zencefili asla 2 (iki) yaşından küçük çocuğa vermeyiniz.

    • Günlük 4 gr dan fazla zencefil kullanmayınız.

    • Hazırladığınız zencefili 1 defada değilde günün değişik saatlerinde 2-3 defada tüketiniz.

    • Doktorunuza danışmadan kullanmayınız... 
      //

      //



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder