26 Aralık 2011

Elmalı Pay...

elmali dondurmali pay 360x270 Elmalı Dondurmalı Pay TarifiHamur için

  • 3 su bardağı un

  • 5 yemek kaşığı soğuk su

  • 200 gr. margarin


İçi için

  • 6 adet elma

  • 6 yemek kaşığı toz şeker

  • 6 yemek kaşığı sarı üzüm

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 su bardapı iri dövülmüş ceviz

  • 2 tatlı kaşığı tarçın


 

Elmalı Dondurmalı Pay Yapılışı

Yoğurma kabında un, margarin, suz ve soğuk suyu karıştırıp yoğurun. Sert bir hamur yaypı 20 dk. dinlenidirin. Elmaları soyun, küp şeklinde doğrayın. Toz şekerle karıştırın, tencereye alıp 15 dk. pişirin. Tarçın, ceviz ve üzüm ekleyip 2 dk . pişirin. Ocağı kapatıp unu serpiştirin. Ilınması için bırakın. Hamuru ikiye bölün. Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp hamuru kenarlatından yükselterek düzgün bir şeklide tepsiye serin. Hazrıladığınız harcı yayıp diğer hamuru harcın üstüne koyun. Hamurun düzgün olmasına dikkat edin. Tespsiden sarkan hamurun uç kısımlarını kesin. Elinizle hamurun üstünden hafifçe bastırın. Hamurun üstünü eşit aralıklarla delin. 200 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Dilimleyin, pay ılıkken vanilyalı dondurmayla servis yapın

1 yorum: