19 Ocak 2012

Gülme Egzersizi... Herkese öneririm...

GÜLME EGZERSİZİ

Sizi rahatsız eden şeyi yüksek sesle dile getirin. Hemen arkasından aşağıdakilerden birini tekrarlayın. “ ha ha , ho ho, veya kih kih “. Bunları kurduğunuz cümlelerden sonra söylemeye çalışın.

Bu şekilde sorunlarla dalga geçmiş olursunuz. Bu yol sizi sorunlardan uzaklaştırır.

HAYATA PEMBE RENKLİ KELİMELERLE BAKMAK

 

Aşağıdaki kelimeleri kendi kendinize sessizce okuyun:

 

Mutsuz, üzgün, gözyaşı, somurtkan, karamsar, suratsız, sıkıcı, ümitsiz, hüzünlü, dertli, sıkıntılı, çaresiz…

Kendinizi nasıl hissediyorsunuz ?

Şimdi de şu kelimeleri okuyun:

Neşeli, şenlik, şakacı, gülünç, mutlu, gülüşme, şen, eğlenceli, oyun, keyifli, zevkli, coşkulu, kahkaha….

İkinci liste sizi birincisinden farklı mı etkiledi?

 

Ölümle pençeleşen veya yasta olan insanlara, mizah fiziksel ve zihinsel açıdan iyi gelir. Mizah, onların yaşadıkları bu negatif döneme, pozitif bakmalarına yardımcı olur. Onlara bir şans tanır. Acı ve kedere gömülüp hiçbir şey göremez hale gelmek zorunda olmadıklarını hatırlatır.

''Kahkahanın gücü karşısında, hiçbir şey ayakta duramaz.” Mark Twain

Gülme, yüz kaslarını, omuzları, diyaframı ve karın kaslarını çalıştırır. Kahkaha bunlara ilaveten kol ve bacak kaslarını da çalıştırır. İçten gülme, kalp atışlarını artırır, kan basıncını yükseltir, akciğerleri açarak oksijen alımını artırır. Bunların sonucunda stres azalır

Mizah, birkaç dakika için bile olsa bizi sorunlarımızdan uzaklaştırır; bu sorunlara katlanmayı kolaylaştırır. Durup bir soluk almamızı sağlar. Gücümüzü ve direncimizi tekrar kazanmamız için bize verilmiş bir tatil gibidir.”

“ Gülerek her türlü kötü durumun üstesinden gelebilirsiniz.Korku, güvensizlik, ümitsizlik gibi duygularınız yok olur. İşlerin kötü gittiği zamanlarda gülebilin insanlar, kendilerine acımaktan vazgeçerler. Kendilerini güçlenmiş ve cesaret kazanmış hissederler.”

“Gülümseme, sahte bile olsa, kendinizi kötü hissettiğinizde hem enerjinizi artırarak hem de insanlarla ilişki kurmanızı sağlayarak moralinizi düzeltir. Gülümseme, vereni fakirleştirmez, alanı zenginleştirir. Bir dakikalık bir gülümsemenin etkisi ömür boyu sürer”.

ALLEN KLEIN (Mizahin iyileştirici gücü)

Pek çok insan, günlerini asık bir yüzle geçiriyor. Dudak kenarları aşağı dönmüş, alnı kırışmış ve kaşlar birbirine yaklaşmış şekilde yaşıyor. Böylece neşe dolu olarak yaratıldığını ve mutlu olma hakkına sahip olduğunu unutuyor.

 

 



 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder