18 Ocak 2012

Sebze Sote Tarifi

3 adet kabak

1 adet kuru soğan

250 gram mantar

1 adet kırmızı biber

2-3 diş sarımsak

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ tuz

Hazırlanışı

- Mantarları temizleyip dilimleyelim.

- Kabakları temizleyip küp küp doğrayalım.

- Soğanı yemeklik doğrayalım.

- Teflon tencereye sıvı yağı koyup soğanları pembeleşene dek pişirelim.

- Doğranmış kırmızı biberleri ilave edip bir kaç dk daha kavuralım.

- Mantarları ve kabakları da ilave ederek biraz daha kavuralım.

- Sarımsakları dilimleyip tencereye ekleyelim.

- Tuzunu ilave edelim.

- Üzerine yarım çay bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.

- Sebzelerin sulanmasını ve pişmesini bekleyelim.

-20 dk kadar sonra sebzeler suyunu çekmeye başlayacaktır. Kapağı açarak 1 kaşık kadar sıvı yağ ilave ederek bir kaç dakika daha kavuralım. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder