6 Şubat 2012

Hindi Tandır...

http://platform.twitter.com/widgets/hub.1326407570.html

1 parca kemiği üzerinde hindi but ve kalça

1 adet 4e bölünmüş büyük kuru soğan

8-10 adet sarımsak

8-10 adet taze dal kekik

1 adet iri küp doğranmış kereviz

1 iri doğranmış havuç

Tuz – karabiber Zeytinyağı Yarim çay bardağı su

* Hindi etinin üzerine bıçağınız ile küçük çizikler atın

* Zeytinyağı tuz ve karabiber ile hindi etinin her yerini iyice ovuşturun

* Soğanı 4e bölün, sarımsaklar, taze kekik dalları ile birlikte hindinizin üzerine su serpin ve Fırın tepsisine alın , üzerini alüminyum folyo ile kapatın

* Daha önceden 200 dereceye ısıtılmış sıfırda 30 dakika pişirin

* Sonra fırın derecenizi 180e düşürün ve 1 saat de bu şekilde pişirin

* Daha sonra üzerindeki folyoyu çıkartın ve 30 dakika kadar daha 160 derecede pşsirin ve üzerini kızartın

Kaynak: Arda'nın Mutfağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder