6 Şubat 2012

Kekik yağının faydaları

Kendine has harika denebilecek kadar güzel olan kokusu ve lezzetiyle yemeklerin vazgeçilmezi olan kekik aynı zamanda şifası çok olan bir bitkidir.


*Kekik ve kekik yağı Akciğerlerimiz ve bronşlar için çok faydalıdır. Göğsümüzü yumuşatıp kolay nefes solunum yapmamızı sağlar. Bronşit rahatsızlığına iyi gelir. Öksürük problemi var ise bunu keser.


 *Mide ağrısını dindirir, mideyi üşüttüğümüzde yaşanan problemler ile bağırsaklarımızın çalışmasını düzenleyicidir.

*Kekik ve kekik yağı sinirlerimizi yatıştırarak, vücudumuza sakinlik verme yönünden de oldukça faydalıdır. Bayanların adet kanamasını düzenler, bu dönemde yaşanan ağrıların şiddetini düşürür Kekik ve kekik yağı.


 *Kekik ve kekik yağı Ağız içerisinde oluşan yaraların iyileşmesinde de önemli bir faktördür. Kekiğin suyu ile yapılan gargaralar bu yaraları tedavi eder. *Kekik içeriğinde bulunan antioksidan etkisi sayesinde serbest radikaller ile güçlü bir şekilde savaşmaktadır.


*Kekiğin içinde bulunan karvakrol isimli maddeden dolayı ozellikle göğüs kanserine karsı etkilidir.  Gogus kanseri metastas yaptıgında kullanılabilecek olan kekik, kanser hucrelerinin ölümüne yardımcı bir baharat olarak bilinir.


 *Kekik yağı üzerinde yapılan araştırmalara göre bu mucize yağ  kanser hücrelerinin büyümesini önlemektedir.


Kekik Yağı Nasıl Kullanılır-


Kekik Yağı Kullanımı Günde 3 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2-3 damla damlatılarak alınır. Uyarılar :Hamileler, ülser hastaları ve guatrı olanlar kullanmamalıdır.  Masaj uygulandığında kekik yağının zeytin yağı ile karıştırılarak kullanılması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder