23 Şubat 2012

Mavi Kuş Testi...

Soru;Bir gün bir mavi kuş aniden camınızdan içeri giriyor ve dışarıya çıkamıyor. Bu yolunu şaşırmış kuşta sizi çeken bir şey var ve onu beslemeye karar veriyorsunuz. Ama ertesi gün kuşun rengi sizi şaşkınlığa düşürerek maviden sarıya dönüşüyor! Üçüncü gün sabahında parlak bir kırmızı ve dördüncü gün tamamen siyah oluyor. Beşinci gün uyandığınızda kuşun rengi nedir.

Cevaplar:

1. Renk değştirmiyor  siyah kalıyor

2. İlk rengi olan maviye dönüyor

3.Beyaz oluyor

4.Altın rengi oluyor

Uçup odanıza giren kuş, iyi bir şans sembolü gibi görünmektedir. Ama aniden renk değiştirerek bu mutluluğun uzun sürmeyeceği konusunda endişelenmenize neden olur. Bu duruma vereceğiniz tepki gerçek hayattaki zorluklara ve belirsizliklere vereceğiniz tepkileri gösterir.

 

Cevabınızda kuşun siyah olduğunu söylediniz.

Kuşun renk değiştirmediğini siyah kaldığını söyleyenler karamsarlardır;

Durum bir kez kötüye gidince bir daha asla düzelmeyeceğini mi düşünüyorsunuz.? Belki de şöyle düşünmek daha iyi gelebilir; Eğer bu en kötü durumsa o zaman işler daha kötüye gidemez. Unutmayın, hiç dinmeyen yağmur yoktur ve en karanık gecenin sabahında bile mutlaka güneş doğar.

Cevabınızda kuşun yeniden mavi olduğunu söylediniz.

Kuşun yeniden maviye döndüğünü söyleyenler iyimserlerdir;

Hayatın iyi ve kötünün bir karışımı olduğuna inanıyorsunuz ve gerçekle savaşmakla bir şey elde edilemeyeceğini biliyorsunuz. Şanssızlığı soğukkanlılıkla kabulleniyorsunuz ve olayları strese ya da endişeye kapılmadan kendi akışına bırakıyorsunuz. Bu da size şanssızlığın dalgalarında sürüklenmek yerine onlarla birlikte yol almayı sağlıyor.

Cevabınızda kuşun beyaz olduğunu söylediniz.

Kuşun beyaza döndüğünü söyleyenler baskı altında sakin ve kararlı davranabilenlerdir;

En kötü zamanlarda bile kaygılanmakla ya da kararsızlıkla zaman kaybetmiyorsunuz. Eğer durum çok kötüleşirse o zaman gereksiz bir üzüntünün bataklığna kapılmadan kayıplarınızı bir kenara atıp, amacınız için kendinize bir yol seçiyorsunuz. Bu iradeli tutumunuz, işlerin hep yolunda gitmesini sağlıyor

 

Kuşun altın rengine döndüğünü söyleyenler korkusuzlardır;

Siz baskının anlamını bilmiyorsunuz. Size göre her durum bir fırsat. Napolyon ile kıyaslanabilirsiniz., demiş ki, "İmkansız: bu sözcük fransızca değildir" Ancak sonsuz güveninizin sizi gafil avlamasına izin vermeyin. Korkusuz ile çılgın arasındaki çizgi çok belirgin değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder