8 Mart 2012

Dut ve Dut Pekmezinin Faydaları

 DUT: Meyveleri beyaz ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliği vardır.


Ayrıca dutun yaprakları ipek böceklerini beslemek için de kullanılır.


 Dutun Faydaları:


Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir.

 Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır.

Ateş düşürür.

 Karaciğeri kuvvetlendirir.

Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder.

 Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır. Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de yardımcı olur.


 Dut pekmezinin insan sağlığı için yararları:


1-Kansızlık çeken hastalarda çok büyük yararlar sağlar.

2-Mide hastalıklarına özellikle de ülser şikayetine karşı faydalıdır.

 3-Astım ve bronşit hastalıklarına karşı yararlıdır.

4-Soğuğa karşı vücudun direncini artırıcı özelliğe sahiptir.

 5-Sporcular için bir enerji deposudur.

6-Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine yardımcıdır.

7-Çocukların zeka gelişimine yardım eder.

8-Gargara şeklinde ağız ve boğaz hastalıklarına karşı etkilidir.

9-Çocuklarda sık sık rastlanan pamukçuk için de yaygın olarak kullanılmaktadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder