1 Mart 2012

Kendini Rüzgara Bırakmak... Davranışlarınızı anlamak mı istiyorsunuz? Bu testi sakın kaçırmayın...

Kokology" japon bir sözcük olan zihin anlamına gelen "kokoro"dan gelmektedir. Test, Tadahiko Nagao ve Isamu Saito tarafından yaratılmış olup, sizin davranış modellerinizin, içsel olarak hangi anlamları taşıdığını göstermeye çalışmaktadır. Daha da önemlisi sonuçları ilginç ve oldukça keyifli olabiliyor. Unutmayın; soruların cevapları üzerinde düşünmeyin, ilk aklınıza gelen cevabı verin, böylece size daha yakın sonuçlara ulaşacaksınız.

Soru;Okulun tatil olduğu, sorumluluklarınızın olmadığı ve güneşin doğuşundan batışına kadar zamandan başka hiçbirşeyinizin olmadığı o uzun yaz günlerini hala hatırlayabiliyor musunuz? Oynamak ve macera için zaman. Çocukça eğlencelere harcanan saatler... Uçurtma uçurmak... Bulutları seyretmek... Balonlar yapmak...

Yeniden bir çocuk olduğunuzu ve böyle bir yaz gününe döndüğünüzü ve çayırda köpükten baloncuklar yaptığınızı hayal edin. Aşağıdakilerden hangisi hayalinize en fazla uyan tanımdır?

1.Üflediğiniz balonlar gökyüzüne doğru yükseliyor

2.Plastik bir halkadan yüzlerce baloncuk üflüyorsunuz

3.Kocaman tek bir balon üflemeye odaklandınız

4.Üflediğiniz balonları rüzgar arkanıza taşıyor

Cevaplar...

1.Üflediğiniz parıltılı balonlar umutlarınızın ve düşlerinizin sembolüdür. Tanımını yaptığınız görüntü umutlarınızın ve düşlerinizin nasıl gerçekleşeceğini düşündüğünüzü göstermektedir.

2.Görünen o ki, sizin üflediğiniz balonlar gökyüzüne doğru yükseliyor. Düşlerinizi ulaşılamaz ve elde edilemez; sizden rüzgarda kaçan köpük balonları olarak görüyorsunuz. Belki de çok fazla şeyi çok çabuk istiyorsunuz ya da mümkün olmayan bir fanteziye takıldınız. Durum her neyse rüyalarınız ile gerçek arasındaki uçurumun çok büyük olduğuna inanıyorsunuz. Başkalarına geleceğe dair planlarınızı sevdiğinizi söyleseniz bile içinizde bir yerlerde bir ses size bu rüyaların ne kadar kırılgan ve uçucu olduğunu söylüyor

3.Bu inancınızın sebebi yine kendinizsiniz. Belki de uçurum sandığınızdan çok daha küçüktür. Unutmayın bir tahtaya atılan en küçük çizik bile her gün atılırsa bir yıl sonra tahta kırılır.

4.Size sorumuz şu; bugün attığınız çizik nedir? Hayallerinize ulaşmak için ilk adımınız ne olacak?

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder