9 Nisan 2012

Bedenimi yenilemek istiyorsam, zihnimi güzelleştirmeliyim.

Bedenimi yenilemek istiyorsam, zihnimi güzelleştirmeliyim. Kötülük, fesatlık, düş kırıklığı ve ümitsizliğe ilişkin düşünceler bedenimin sağlığını çalar.


Acı dolu bir yüz tesadüflerin değil,acı dolu düşüncelerin sonucudur. Kırışıklıkların mimarı budalalık,tutku ve gururdur. Güzel hoş bir evim olsun istiyorsam,odalara bol bol hava ve güneş ışını girmesine izin vermem gerekir.


Güçlü bir beden, aydınlık ve mutlu bir yüz için de keyifli, iyi niyetli, nazik düşüncelerimin zihnime doluşmasına izin vermeliyim. Hastalıkları iyileştiren en iyi doktor, neşeli düşüncelerdir. Sıkıntı ve üzüntüyü hiçbir şey iyi niyet kadar kolay kovamaz.


Sürekli hastalıklı beklentiler,kin, haset ve şüphe içinde yaşamak insanın kendisini kendi elleriyle yaptığı hapishaneye tıkmasıdır.


Fakat her zaman iyi düşünen, her şeyden memnun olan,her şey de iyi yön gören bencillikten uzak düşüncelerin cennetin kapısını açtığına inanan, herkesin huzurlu olmasına çalışan kişi sonunda kendiside sonsuz bir huzur içinde yaşamaya başlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder