8 Haziran 2012

Sofralarımızın Gözdesi Patataesin Faydaları...

Photo: Sofraların gözde besini patatesin, çok besleyici bir bitki olduğunu insanlık tarihi yazık ki geç öğrendi. Patatesi ilk kez İspanyollar Güney Amerikan yerlilerinden tanıdı. Daha sonra Drake adında bir korsan bitkiyi Avrupaya getirdi. Fransızlar önceleri, patatesi yalnızca çiçeklerinden yararlanmak için süs bitkisi olarak yetiştirdiler. PATATES: Bol miktarda C ve B vitaminleri ile potasyum ve kalsiyum içeren patates, protein, bakır, demir ve fosfor da içerir.Patatesin Faydaları: Vücuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu giderir. Kandaki şeker oranını düşüren patates şeker hastaları için faydalıdır. Damar sertliğini giderir. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Kanı temizler. Kansere karşı koruyucudur. Bağırsak şişliğini ve basur ağrılarını azaltır. El ve ayak çatlaklarına iyi gelir. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Böbreklere faydalıdır. Normal ve kuru ciltler için yararlıdır.Milletçe, baharatlı, acılı ve ekşili yemeklere düşkün olduğumuzdan, çoğumuz mide rahatsızlıklarından yakınırız. Patates mide gazlannı giderir, mide gastritleri ve ülserlerine karşı ilaçtır. Safra kesesi ve karaciğerdeki yangıları iyileştirir. Şeker hastalarına dokunmaz. Basura iyi gelir.Patates kızartması yapılırsa kalori değer artar, sindirimi zorlaşır.maksimum miktarda faydalanmak için kabuklarını çok ince doğramalısınız.Sofraların gözde besini patatesin, çok besleyici bir bitki olduğunu insanlık tarihi yazık ki geç öğrendi. Patatesi ilk kez İspanyollar Güney Amerikan yerlilerinden tanıdı. Daha sonra Drake adında bir korsan bitkiyi Avrupaya getirdi.


Fransızlar önceleri, patatesi yalnızca çiçeklerinden yararlanmak için süs bitkisi olarak yetiştirdiler.


PATATES: Bol miktarda C ve B vitaminleri ile potasyum ve kalsiyum içeren patates, protein, bakır, demir ve fosfor da içerir.


Patatesin Faydaları:

 Vücuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu giderir.

Kandaki şeker oranını düşüren patates şeker hastaları için faydalıdır.

Damar sertliğini giderir.

 Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.

Kanı temizler.

Kansere karşı koruyucudur.

Bağırsak şişliğini ve basur ağrılarını azaltır.

 El ve ayak çatlaklarına iyi gelir.

Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur.

Böbreklere faydalıdır.

Normal ve kuru ciltler için yararlıdır.

Milletçe, baharatlı, acılı ve ekşili yemeklere düşkün olduğumuzdan, çoğumuz mide rahatsızlıklarından yakınırız. Patates mide gazlannı giderir, mide gastritleri ve ülserlerine karşı ilaçtır.

Safra kesesi ve karaciğerdeki yangıları iyileştirir.

Şeker hastalarına dokunmaz.

Basura iyi gelir.

Patates kızartması yapılırsa kalori değer artar, sindirimi zorlaşır. maksimum miktarda faydalanmak için kabuklarını çok ince doğramalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder