1 Ağustos 2012

Fırında Tavuklu Güveç Tarifi

 

 Malzemeler

2 adet kabak

2 adet patlıcan

1 adet soğan

Yarım kg taze fasulye

2 adet tavuk göğsü

1 çorba kaşığı sıvıyağ

2 adet domates

6 adet sivri biber Tuz ve arzuya göre baharat


Fırında Tavuklu Güveç


Yapılışı PATLICANLARI alacalı soyup, tuzlu suda acısını çıkarın. Kağıt havlu üzerinde kurutun. Tüm malzemeleri küp şeklinde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda hafif kavurun. Küçük doğranmış tavukları ve fasulyeyi ilave edin. 5 dakika kavurduktan sonra küp şeklinde doğranmış 2 domatesi ilave edin. 5 dakika daha kavurduktan sonra kabak, patlıcan, tuz ve baharatı ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Hafif sulu olmasını istiyorsanız bir bardak su ekleyebilirsiniz. Yemeği güveçlere eşit miktarda yerleştirin. Üzerini dilimlenmiş biber, domates ve maydanoz ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder