16 Eylül 2012

Ev Yapımı Sağlıklı Ketçap

 Fotoğraf: Ev Yapımı Sağlıklı KetçapHazırlanışıİncecik doğranan soğan, domates ve sarımsak tencerede az suyla 30 dakika kadar pişirilir. Tel süzgeçten geçirilen karışımın içine sirke, karanfil, tarçın, pul biber, şeker, karabiber, tuz, defneyaprağı ko­nulup karıştırılır. 5-10 dakika kadar tekrar pişirilen karışım süzdürülüp, kavanozun içinde buzdolabında muhafaza edilir.Malzemeler:1 kilogram domates2 adet soğan3-4 diş sarımsak1 çay bardağı sirke2 adet karanfil1 adet defneyaprağı2 çay kaşığı pul biber3 çay kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tarçınNot: Yaz domatesiyle yapılan bu tarif buzluğa atılıp kışın kullanılabilir. Buzdolabında dayanma ömrü 7 gündür.

 Hazırlanışı

İncecik doğranan soğan, domates ve sarımsak tencerede az suyla 30 dakika kadar pişirilir.

Tel süzgeçten geçirilen karışımın içine sirke, karanfil, tarçın, pul biber, şeker, karabiber, tuz, defneyaprağıko­nulup karıştırılır.


5-10 dakika kadar tekrar pişirilen karışım süzdürülüp, kavanozun içinde buzdolabında muhafaza edilir. Malzemeler: 1 kilogram domates 2 adet soğan 3-4 diş sarımsak 1 çay bardağı sirke 2 adet karanfil 1 adet defneyaprağı 2 çay kaşığı pul biber 3 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tarçın

Not: Yaz domatesiyle yapılan bu tarif buzluğa atılıp kışın kullanılabilir. Buzdolabında dayanma ömrü 7 gündür


Kaynak: Doğadan gelen sağlık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder