7 Eylül 2012

:::::::::::::PATETES PÜRESİ:::::::::::::

Fotoğraf: :::::::::::::PATETES PÜRESİ:::::::::::::Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler ;    1 - 1,5 kilo patates    100 gr. tereyağı    1 bardak süt (eğer yeterli olmaz ise 2. bardağıda dökebilirsiniz.)    Karabiber    Taze fesleğen yaprakları ve sarımsak    Birazcıkta tel peyniri kullanabilirsiniz daha kıvamlı olması açısından.Püre için patatesler nasıl hazırlanır ;Patates püresi yapmak için taze patates kullanmayınız.Orta boy veya büyük patateslerden kullanabilirsiniz.Patateslerin çok fazla filizlenmemiş, çok fazla yumuşamamış vede üzerlerinde lekeler veya çürük bulunmamasına dikkat ediniz.Bir tencerenin içerisine ağızına kadar su dolduruyoruz.Patates soğuk suda haşlanması gerekir, kaynar suya atmayınız.Haşlanma bittiği zaman tuz miktarı çok az olacağı için bir iki çorba kaşığı tuz koyabilirsiniz.Daha sonra ocağımızı açıp patateslerimizi haşlamaya bırakıyoruz çatal yardımı ilede haşlanıp haşlanmadığını kontrol edebiliriz.Yaklaşık 20 dk kadar haşlanması gerekiyor.Yapılışı ;Öncelikle ocağımızın altını açıyoruz ve birazcık tereyağı koyuyoruz, üstüne patateslerimizin bir kısmını üstüne döküyoruz.Patateslerimizin bir kısmınıda mutfak robotuna koyuyoruz, bunun nedeni ise fesleğen ve sarımsaklarımızı içine katıp karıştırmamız kolay olsun diye.Daha sonra diğer yandan patatesimizi bir çırpıcı ile eziyoruz.Sütün bir kısmını mutfak robotuna girecek olan kabın içerisine diğer kısmını patatesimizin içine döküyoruz.Daha sonra biraz mutfak robotuna girecek olan kaba ve birazda tenceremize yağ ilavesi yapıyoruz.Ancak peynirde kullanacaksanız çok fazla yağ kullanmaya gerek yoktur.Patateslerimizi tuzlu suda haşladığımız için ekstra bir tuza ihtiyacımız yok.Daha sonra mutfak robotu kabına koyduklarımızı robot ile çekiyoruz.Daha sonra tenceremizdeki patatesleri püre yapıcı ile eziyoruz, içerisinede birazcık peynir koyup karıştırmaya devam ediniz.Daha sonra mutfak robotunda iyice püre haline gelmiş olan fesleğenli patatesimizi tenceremizin içerisindeki püremizin içerisine döküp bu iki püreyi iyice karıştırıyoruz ve birazcık karabiber ekliyoruz.Daha sonra ocağımızın üzerine biraz daha alıyoruz ve ocak üstünde biraz daha karıştırdıkdan sonra püremiz servis haline geliyor.Afiyet olsun diyoruz.

Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler ;

1 - 1,5 kilo patates

100 gr. tereyağı

1 bardak süt (eğer yeterli olmaz ise 2. bardağıda dökebilirsiniz.) ...
 Karabiber

Taze fesleğen yaprakları ve sarımsak

Birazcıkta tel peyniri kullanabilirsiniz daha kıvamlı olması açısından.


Püre için patatesler nasıl hazırlanır ; Patates püresi yapmak için taze patates kullanmayınız.Orta boy veya büyük patateslerden kullanabilirsiniz.Patateslerin çok fazla filizlenmemiş, çok fazla yumuşamamış vede üzerlerinde lekeler veya çürük bulunmamasına dikkat ediniz.Bir tencerenin içerisine ağızına kadar su dolduruyoruz.Patates soğuk suda haşlanması gerekir, kaynar suya atmayınız.Haşlanma bittiği zaman tuz miktarı çok az olacağı için bir iki çorba kaşığı tuz koyabilirsiniz.Daha sonra ocağımızı açıp patateslerimizi haşlamaya bırakıyoruz çatal yardımı ilede haşlanıp haşlanmadığını kontrol edebiliriz.Yaklaşık 20 dk kadar haşlanması gerekiyor.


Yapılışı ; Öncelikle ocağımızın altını açıyoruz ve birazcık tereyağı koyuyoruz, üstüne patateslerimizin bir kısmını üstüne döküyoruz.Patateslerimizin bir kısmınıda mutfak robotuna koyuyoruz, bunun nedeni ise fesleğen ve sarımsaklarımızı içine katıp karıştırmamız kolay olsun diye.Daha sonra diğer yandan patatesimizi bir çırpıcı ile eziyoruz.Sütün bir kısmını mutfak robotuna girecek olan kabın içerisine diğer kısmını patatesimizin içine döküyoruz.Daha sonra biraz mutfak robotuna girecek olan kaba ve birazda tenceremize yağ ilavesi yapıyoruz.Ancak peynirde kullanacaksanız çok fazla yağ kullanmaya gerek yoktur.Patateslerimizi tuzlu suda haşladığımız için ekstra bir tuza ihtiyacımız yok.Daha sonra mutfak robotu kabına koyduklarımızı robot ile çekiyoruz.Daha sonra tenceremizdeki patatesleri püre yapıcı ile eziyoruz, içerisinede birazcık peynir koyup karıştırmaya devam ediniz.Daha sonra mutfak robotunda iyice püre haline gelmiş olan fesleğenli patatesimizi tenceremizin içerisindeki püremizin içerisine döküp bu iki püreyi iyice karıştırıyoruz ve birazcık karabiber ekliyoruz.Daha sonra ocağımızın üzerine biraz daha alıyoruz ve ocak üstünde biraz daha karıştırdıkdan sonra püremiz servis haline geliyor.Afiyet olsun diyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder