7 Ekim 2012

Gürciyev'in 'YEMEK DUASI' .

 

 Gürciyev'i bilirsiniz...  Tam adı  George Ivanovich Gurdjieff...  Çok önemli  ve çağımızı derinden etkilemiş  bir ruhsal önder  ve  öğretmendir. Bu topraklarda yaşamış,  Doğu felsefelerini,  sufîliği,  tasavvufu  derinliğine incelemiş  bir filozof. Pek çok  kalıcı eser bırakmıştır.  Bu büyük üstadın  önemli  'dua'larından  birisi de,  o  herkese açık sofralarının  açılışında  topluca edilen  'YEMEK DUASI'dır. ...



 John Godolphine Bennett  tarafından geliştirilen  bu duaya,  dilimize aktarılırken yapılmış olan  kimi  çeviri yanlışları  düzeltilerek  tarafımdan aşağıdaki biçim verilmiştir. . Gürciyev'in  her inançtan öğrencilerine  öğrettiği  bu dua  zamanla  genel kabul  görmüş olup,  hiç kimse tarafından  yadırganmaksızın,  geçen yüzyılın ilk çeyreğinden bugüne  söylenegelmiştir.


Bu biçimiyle  duvarımda asılıdır:

"TÜM YAŞAM  TEK'TİR,  SONSUZ  VE  KUTSALDIR.

BÜTÜN HİSSEDEN VARLIKLARI  VE DÜNYAMIZI DÜŞÜNEREK;  VE DOĞRU OLANI,  DOĞRU BİÇİMDE YAPABİLMEK İÇİN  YEMEK YİYORUZ.

BİZE  BU YEMEĞİ SUNMAK İÇİN  VERİLEN EMEKLERE  SAYGILI  VE TÜKENMEKTE OLAN YAŞAMLARA  DUACIYIZ. VÂROLUŞUMUZUN  BORCUNU ÖDEMEK İÇİN  YAPMAMIZ GEREKEN  'GÖREVLERİ'  DÜŞÜNEREK,  ŞUURLU BİR İNANÇLA  YİYELİM;  SEVGİ  VE  FARKINDALIKLA   DÜŞÜNELİM."


[Gurdjieff,  Bennett,  Soley]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder