11 Ekim 2012

Türkiye’de demir yetersizliği anemisi görülme sıklığı giderek artıyor. Bunu önlemek için nasıl beslenmeliyiz ?

Türkiye’de demir yetersizliği anemisi görülme sıklığı giderek artıyor.Kansızlık özellikle çocuklarda, gebe ve emzikli kadınlarda sıklıkla ortaya çıkıyor…

Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, demir eksikliğine bağlı kansızlık tedavisinde tüketilmesi gereken besinler hakkında şu bilgileri verdi:

En iyi demir kaynağı besinler

• Karaciğer, kırmızı et, tavuk ve balık eti

• Yumurta

• Üzüm ve pekmez

• Kuru baklagiller

• Kuru kayısı, kuru üzüm, kuru dut gibi kuru meyveler

• Yeşil yapraklı sebzeler ( ıspanak, pazı )

• Fındık, fıstık ve susam

Baklagilleri etle pişirin, yumurtayı portakal suyu ile tüketin

Demir emilimini artırmanın önemli bir yolu bu besinleri C VİTAMİNİ ile birlikte tüketmektir!

 

http://www.diyet.ca/hangi-besinler-kansizliga-iyi-gelir/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder