15 Kasım 2012

Divali Işık Festivali... Günün Fotosu... 15/11/2012

Fotoğraf: Divali - Işık festivali gecesi Hindistan'ın uydudan görünüşü.


Bu gün Hindistanın en büyük bayramlarından biri olan Divali. Bu bayram, ışık festivali olarak da bilinir. Geceleri yakılan sayısız yağ kandili Rama'nın sürgünden evine dönüşünü canlandırır. Bu festival, Bombay'da Laksmi'ye ve Kalküta'da Kali'ye adanmıştır.


Tamamı beş gün süren bu bayramın birinci günü yeni iş yılı döneminin başlangıcıdır. İkinci gün Krishna'ya, üçüncü gün Şiva'ya, dördüncü gün ise arkadaşça görünen fakat şeytani bir güç olan Bali'ye adanmıştır. Beşinci günde erkekler kızları ziyaret eder, kızlar ve kadınlar erkeklerinin alınlarına tikka denilen kırmızı boya ile birer noktacık koyar, erkeklere ziyafet verirler.













Fotoğraf: Bu gün Hindistanın en büyük bayramlarından biri olan Divali. Bu bayram, ışık festivali olarak da bilinir. Geceleri yakılan sayısız yağ kandili Rama'nın sürgünden evine dönüşünü canlandırır. Bu festival, Bombay'da Laksmi'ye ve Kalküta'da Kali'ye adanmıştır. Tamamı beş gün süren bu bayramın birinci günü yeni iş yılı döneminin başlangıcıdır. İkinci gün Krishna'ya, üçüncü gün Şiva'ya, dördüncü gün ise arkadaşça görünen fakat şeytani bir güç olan Bali'ye adanmıştır. Beşinci günde erkekler kızları ziyaret eder, kızlar ve kadınlar erkeklerinin alınlarına tikka denilen kırmızı boya ile birer noktacık koyar, erkeklere ziyafet verirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder