26 Kasım 2012

GÖKYÜZÜNDE 3 GÜNEŞ GÖRÜNTÜLENDİ!..

Fotoğraf: DİKKAT!.. BU FOTOĞRAF GÖRENLERİ HAYRETE DÜŞÜRÜYOR!..GÖKYÜZÜNDE 3 GÜNEŞ GÖRÜNTÜLENDİ!..Çin'in kuzeyindeki Changchun bölgesinde gökyüzünde birdenbire 3 tane birden Güneş ortaya çıktı. Normal boyuttaki Güneş'in etrafında iki küçük Güneş belirdi. Bir astronomi fenomeni sayılan şaşırtıcı olayın ilk değil."Bir cuma günü, neredeyse bir saat süreyle gökyüzünde tam üç tane güneş gördük. Diğer iki tanesi, "bildiğimiz" güneş kadar parlak olmasa da, oldukça belirgindiler. Bunun bir mucizeden fazlası olduğunu hissettim..." dedi.Bunlar, 16. yüzyılda gördüğü inanılmaz doğa olayını açıklamaya çalışan Jacob Hutter'ın sözleriydi."Sun dog" adı verilen bu fenomen insan zihnini çok uzun süredir meşgul etmekte. İlginç doğa olayının nedeni ise atmosferdeki buz kristallerinin bulut oluşturması. Bu buz kristalleri atmosferdeki ışığın kırılmasına ve Güneş'in etrafında daire şeklinde iki ışık oluşmasına neden oluyor."Kırılma" (Refraction) diye tanımlanan gökyüzü olayı, elektromanyetik dalganın yönünün ya da hızının değişmesi ile meydana geliyor.Güneş ve etrafındaki küçük ışıklı dairenin etrafını ışıklı halkalar çevreliyor. Çin'in kuzeyindeki Changchun bölgesinde gökyüzünde birdenbire 3 tane birden Güneş ortaya çıktı. Normal boyuttaki Güneş'in etrafında iki küçük Güneş belirdi. Bir astronomi fenomeni sayılan şaşırtıcı olayın ilk değil. "Bir cuma günü, neredeyse bir saat süreyle gökyüzünde tam üç tane güneş gördük. Diğer iki tanesi, "bildiğimiz" güneş kadar parlak olmasa da, oldukça belirgindiler.

Bunun bir mucizeden fazlası olduğunu hissettim..." dedi. Bunlar, 16. yüzyılda gördüğü inanılmaz doğa olayını açıklamaya çalışan Jacob Hutter'ın sözleriydi. "Sun dog" adı verilen bu fenomen insan zihnini çok uzun süredir meşgul etmekte. İlginç doğa olayının nedeni ise atmosferdeki buz kristallerinin bulut oluşturması.

Bu buz kristalleri atmosferdeki ışığın kırılmasına ve Güneş'in etrafında daire şeklinde iki ışık oluşmasına neden oluyor. "Kırılma" (Refraction) diye tanımlanan gökyüzü olayı, elektromanyetik dalganın yönünün ya da hızının değişmesi ile meydana geliyor. Güneş ve etrafındaki küçük ışıklı dairenin etrafını ışıklı halkalar çevreliyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder