12 Şubat 2013

Kapuska Yemeği...Çok Ama Çok Ama Çok Sağlıklı...


Kapuska Tarifi Malzemeler

Yarım lahana (1 kg)

1 adet büyük boy soğan ...

Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı biber salçası 2 adet arnavut biberi

Tuz, pulbiber      2 çorba kaşığı pirinç

Yeteri kadar su

Kapuska


Yapılışı

LAHANAYI temizleyip ince kıyın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Üzerine salçaları ilave edin. Birkaç dakika sonra lahanayı tencereye alın. Üzerine pirinç, arnavut biberi, tuz ve pulbiber katın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak, lahana diriliğini kaybedene dek ara sıra tencereyi sallayarak pişirin. Daha sonra yarım su bardağı su ilave edin. Lahana tamamen yumuşayınca ocaktan alın

Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder