12 Şubat 2013

Kendimle Bulusma; Karanliktan Isiga...

Golgeler kisiligimizin korku, cehalet, utanc ya da sevgiden yoksunluk yuzunden reddedilmis yanlaridir. Golge sizin olmamayi tercih ettiginiz kisidir. Ruhsal yasamimizin daha derin bir kaynagini yeniden kesfetmemiz icin golgelerimizle yuzlesmek ve butunlesmek zorundayiz. Baska bir secenek yoktur."  Carl Jung

"Sahiplenmedigin sey senin sahibin olur"  Debbi Ford

Kucaklamadigimiz GOLGE (karanlik) yanlarimiz bize AYNAlik yapmaya calisan insanlari ve olaylari hayatimiza cekmemize neden olur. Bizimle temas eden butun kisi ve olaylari bilincli olarak farkinda olmadigimiz ama bilincaltimiza gizlenmis kisimlarimizi su yuzune cikartmalari ve boylece sifalanmaya imkan tanimalari icin biz kendimiz yasamlarimiza davet ediyoruz.
Baskalarina karsi hukum verdigimizde ruhumuzun bize ait bir tarafina hukum vermis, yargilamis oluyoruz ve boylelikle de kendi aleyhimize karar almis oluyoruz aslinda.
Anlamamiz gerekir ki; farkindalik alanimiza giren her zorluk, bizim kendi ihtiyacimizdir. Bizler genelde disaridaki kisi ve olaylari kontrol etmeye, degistirmeye cabalariz umarsizca...ancak bu nafile caba hicbir zaman bizim istedigimiz sekilde sonuclanmaz.
Eger kendi icimize bakabilme becerisini gosterebilirsek, baskalari uzerinde gorduklerimizin kendi yansimalarimiz olan kendi yaralarimiz oldugunu anlayabiliriz.

Disarida hicbir sey yok !!! (bizim yansimamizdan baska)


O halde gelin icimizde redettigimiz, kabullenmek istemedigimiz ya da bugune kadar farkinda bile olmadigimiz golgelerimizle barisalim ve onlarin icindeki armaganlari kesfederek bugune dek engel olarak gordugumuz bu niteliklerimizi bizim icin calisir hale getirelim.


Emel Tunç

Şifa Çemberi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder