6 Mart 2013

Bir Tutam Maydonoz Kanı Temizliyor

 


Maydanozun vitamin kaynağı olduğunu belirten Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Pr...of. Dr. Dursun Eşiyok, yapraklarının A, C ve K vitaminleriyle demir bakımından zengin olduğunu söyledi. Maydanozun potasyum, kükürt, kalsiyum, magnezyum ve klorin yönünden de zengin olduğunu aktaran Eşiyok, "Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacını karşılıyor. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlarken kanı temizliyor, kansızlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi geliyor." dedi. Enzimleri uyararak sindirim rahatsızlıklarını da dindirdiğini belirten Eşiyok, ayrıca iltihaplı yaraların iyileşmesine yardım ettiğini kaydetti. Maydanozun mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini engellediğini de kaydeden Eşiyok, "Maydanoz, romatizmada, tansiyon düzensizliklerinde, şişmanlıkta kullanılabilecek bir bitkidir. Ayrıca böbrek taşı, kum gibi rahatsızlıklarda da etkilidir." ifadelerine yer verdi. eriyle demir bakımından zengin olduğunu söyledi. Maydanoz Deyip Geçmeyin Maydanozun yaprakları A, C, K vitaminleri, demir, potasyum, kükürt, kalsiyum, magnezyum ve klor yönünden zengindir. Bir tutam maydanozun günlük C vitamini ihtiyacını karşılar.


Maydanoz, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlarken, kanı temizler, kansızlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Maydanoz saça da, böbreğe de iyi geliyor Maydanozun görme gücüne, kılcal damar sistemine ve troit bezlerine iyi geldiği açıklandı. Maydanoz suyu kanı arttırarak böbreklerin, karaciğerin ve idrar yollarının temizlenmesini sağlıyor. Ayrıca sindirim rahatsızlıklarını da dindiriyor ve ince bağırsaktaki hareketleri arttırıyor. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor. Grip ve nezleye iyi geliyor. Balgam söktürüyor, terletiyor ve ateş düşürüyor. Maydanoz kan şekerini de düzenliyor. Vücudu kansere karşı koruyor ve vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atıyor. Romatizma ve sarılığa da iyi gelen maydanoz, ayrıca saçları da güçlendiriyor.


MAYDANOZ: Bir tutam maydanoz vücudun günlük C vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor. Toksinleri vücuttan atıyor, kanı temizliyor, kansızlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi geliyor.. Çay ve maydanoz ağız kokusunu önler Zaman zaman herkesin ağzı kokabilir. Özellikle de sabahları! Bazen karnımız acıktığında veya diyet yaparken, hele soğan, sarmısak gibi şeyler yediğimizde kokudan kurtuluş yoktur. Birisi ile konuşurken başını geri çektiğini fark ederiz veya kendimiz ağzımızı kapatma ihtiyacı hissederiz. Her ikisi de birbirinden kötüdür. İnsan rezil olur! Ağız kokusuna genel olarak ağızda artakalan ve damakla dişler arasına sıkışan yiyecek parçaları neden olur. Ağız kokusunun ardında kötü beslenme alışkanlıkları veya bazı sağlık sorunları da gizlenebilir.


TÜKÜRÜK ARINDIRIR Tükürüğün arındırıcı bir özelliği vardır. Tükürük salgısı azalınca bakteriler çoğalır ve kokmaya başlarlar. Örneğin; * Sabahları ağzımız kokabilir, çünkü tükürük salgısı uykuda hemen hemen sıfırlanır. * Karnımız acıkınca ağzımız kokar. Sakız çiğnemek tükürük salgısını arttırdığı için biraz yardımcı olur. * Vücut susuz kalınca da ağız kokar, çünkü tükürük salgılaması azalır. * Bazı hastalıklar, ilaçlar ve alkol de tükürüğü azaltır. Kokulu yiyecekler, sigara, çürük diş, dişeti sorunları, diş taşları, dişetlerinde plaklar oluşması, ağız ve boğazda iltihaplanmalar dışında; solunum yollarındaki sorunlar, diyabet, reflü, karaciğer ve akciğer hastalıkları da ağız kokusuna yol açan etkenlerdir. Eczaneler ve marketler ağız kokusuna karşı ürünlerle dolup taşar. Ama çoğunun içinde sert kimyasallar bulunur ve ağız kokusunu kısa bir süre için maskeleyip bastırırlar. İsterseniz aşağıdaki önerilerimi deneyin.


DİŞ MACUNU YAPIN: Kendinize gayet sağlıklı bir diş macunu ve gargara hazırlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm malzemeler; yemek sodası ile biraz hidrojen peroksittir. Antiseptik gücünü arttırmak için birkaç damla çay ağacı yağı veya okaliptüs yağı da ekleyebilirsiniz. İşte diş macununuz hazır! SU!: Ağzınızın kurumasına izin vermeyin. Tükürük vücudun doğal deterjanı gibidir. Onun daima bol bol salgılanmasına yardımcı olun. Tükürüğünüz arttıkça bakteriler azalır. Bunun yolu da su içmekten geçer.


MAYDANOZ: Ağız kokusundan şikâyetçiyseniz daha az et ve daha az yağ tüketin. Beslenmede meyve ve sebzelere ağırlık verin. Her gün taze mayalanmış yoğurt yiyin. Maydanozun her zerresi şifalıdır. İçindeki klorofilden ötürü ağız kokusuna karşı da son derece etkilidir.


ÇAY KEYFİ: Siyah çayın içinde ağız kokusuna yol açan bakterileri etkisiz hale getiren önemli bileşikler bulunur. Yemeklerden sonra içerseniz gayet iyi gelir. Bazen de yeşil çay veya nane çayı ile değişiklik yapabilirsiniz. Maydanoz karaciğer dostu Maydanoz idrar söktürür, iştah açar. İltihaplı yaraların iyileşmesini sağlar. Yüksek tansiyonu düşürür. Kalbin yorulmasını önler. Kansızlığı giderir ve kansere karşı korur. Ayrıca karaciğer şişliğini giderir. safra akışını kolaylaştırır. Vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını ve vücutta biriken suyu boşaltır. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Maydanozla gelen güzellik Maydanoz, mideye, cilde, göze, anlayacağınız herşeye çok iyi geliyor... Hani bir söz vardır halk arasında "her salataya maydanoz olmak" diye. İşte bu konuyu okuyunca o sözün neden kullanıldığını anlayacaksınız! Şimdi burada maydanozun bütün faydalarını anlatmayacağız zaten saymakla bitiremeyiz. Sağlığımız için o kadar faydalı bir bitki ki bilim adamları maydanoz üzerinde sayısız araştırmalar yapıyor. Bu bilim adamlarından en çok öne çıkan ise dünyaca ünlü bilim adamımız Prof.Dr. İbrahim A. Saraçoğlu.


Prof.Dr. İbrahim A. Saraçoğlu yaptığı uzun süren araştırmalar sonucu maydanozun sağlığımız için ne derece faydalı olduğunu ortaya koydu. Özellikle sağlıklı, zinde ve güzel bir hayat için maydanozu hayatımızdan eksik etmememiz gerekiyormuş. Gençlik ve sağlık iksiri olarak söz edilen maydanoz kürü de burada devreye giriyor. Prof. Dr. İbrahim A. Saraçoğlu genç görünmemizi sağlayan ve sağlığımıza sağlık katan maydanoz kürünü anlattı : Maydanoz kürünün hazırlanışı ve uygulanışı : Yarım bağ taze maydanozu saplarıyla beraber ezin. Biraz limon suyuyla karıştırın ve sabah kahvaltısından yarım saat önce aç karnına tüketin ve üzerine 1 bardak su içerek kürü tamamlayın. 1 hafta boyunca her sabah bunu tekrarlayın ve sonra bir hafta ara verin. İkinci aşamada 15 gün boyunca kürü tekrar uygulayın.


Faydasını görenler sürekli kulanmaya devam edebilirler. Maydanoz tansiyon ve romatizmanın ilacı Maydanozun yaprakları A, C ve K vitaminleriyle demir bakımından zengindir. Maydanoz potasyum, kükürt, kalsiyum, magnezyum ve klorin yönünden güçlü bir besindir. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacını karşılar. Maydanoz, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlarken kanı temizler, kansızlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına da iyi gelir. Ayrıca iltihaplı yaraların iyileşmesine de yardımcı olur. Maydanoz; romatizmada, tansiyon düzensizliklerinde ve şişmanlıkta kullanılabilecek bir bitkidir.  Maydanoz mucizesi Bir tutam maydanoz günlük C vitamini ihtiyacını karşılarken, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor, kanı temizliyor, kansızlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi geliyor... Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Eşiyok, maydanozun bir vitamin kaynağı olduğunu belirterek, “Maydanozun yaprakları A, C, K vitaminleri ve demir bakımından zengindir. Ayrıca potasyum, kükürt, kalsiyum, magnezyum ve klorin yönünden de zengindir” dedi.


Bir tutam maydanozun günlük C vitamini ihtiyacını karşıladığını belirten Prof. Dr. Eşiyok, “Maydanoz, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlarken, kanı temizler, kansızlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir” diye konuştu. Günde bir tutam maydonoz Tıpkı multi vitamin kaynağı olan maydonozu günde bir tutam tüketmek günlük C vitamini ihtiyacını karşılıyor Amerikan Diyetetik Derneği'nin Denizaşırı Ülkeler Türkiye Temsilcisi Diyetisyen Selahattin Dönmez, yaptığı açıklamada, Akdeniz ülkesi bitkisi olan maydanozun bir provitamin A kaynağı olduğunu söyledi. Maydanozun bu özelliği ile görme gücü, kılcal damar sistemi, adrenal ve tiroid bezlerinin fonksiyonları üzerinde etkili olduğunu belirten Dönmez, şu bilgileri verdi: ''Maydanozun yapraklarında uçucu yağlar, protein, klorofil ve glikozit, köklerinde ise uçucu yağ, şeker, müsilaj ve glikozit vardır.


Yaprakları A, C ve K vitaminleri, demir, potasyum, kükürt, kalsiyum, magnezyum ve klorin yönünden zengin olan maydanozun bir tutamı günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar'' dedi. Maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarının kandaki alyuvar sayısını arttırarak böbreklerin, karaciğerin, idrar yollarının temizlenmesine yardım ettiğini bildiren Dönmez, ''Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindirilmesinde etkilidir. İnce bağırsaktaki peristaltik hareketleri arttırır. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler.


Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar, kanı temizler. Kansızlık, mesane iltihaplanması, kum, romatizma, böbrek taşı, tansiyon ve damar sertliğine karşı etkilidir'' diye konuştu. Maydanozun yapraklarının idrar söktürücü olarak da kullanıldığını belirten Dönmez, şöyle devam etti: ''Ayrıca, iltihaplı yaraların iyileşmesine yardım eder. Bazı çalışmalarda adet sancılarının azaltılmasında da etkili olduğu görülmektedir. Kökleri de aynı özelliklere sahiptir. Maydanoz C, E vitamini, B grubu vitaminlerden folik asit, A vitamininin öncüsü karotenoidlerden çok zengindir. Bu nedenle karaciğer hastalıklarına, sarılığa, egzamalara, selülite, romatizmaya, gut hastalığına ve idrar yolları taşlarına karşı tavsiye edilir. Maydanoz, demir, potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi minerallerden de zengindir.'' Dönmez, maydanozun taze ve iyi yıkanarak tüketilmesine dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Hayat Güzeldir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder