19 Mart 2013

DÜŞÜNCE GÜCÜYLE ÇALIŞAN TELEVİZYON"



DÜŞÜNCE GÜCÜYLE ÇALIŞAN TELEVİZYON"

Bu televizyon düşüncenizi okuyor, kanalı ona göre değiştiriyor.  Çinli Haier firması tarafından geliştirilen  teknoloji, ...beyin dalgalarını okuyor.  Böylece kumandaya gerek kalmadan kanal değiştirebiliyorsunuz.

DÜŞÜNCE GÜCÜYLE KANALI DEĞİŞTİRİN

Çin teknoloji şirketi Haier'in gözle kontrol edilebilen akıllı televizyonu 2013'e damgasını vuracağa benziyor. Bu yenilikçi Televizyon, seyircilerine göz kontağı ve düşünce gücüyle kanalı değiştirebilme ve bir programı izlerken diğerine göz atabilme imkanı tanıyor.

KUMANDALARIN DA DEVRİ BİTTİ

Seyirci, ekranın alt ve üst köşesindeki ikonlara bakarak ses açıp kısma, kanal değiştirme ya renk ayarları gibi diğer opsiyonları değiştirebiliyor.

Yeni teknoloji henüz prototip aşamasında ve geliştirilmeye devam ediyor ancak belli ki geleneksel 'Kumanda etme' sistemlerinin tarihe karışması çok da uzak değil.

"ASIL AMAÇ, ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAKTI"

Şirketin bu teknolojiyi geliştirmekteki asıl amacı, engelli insanların Televizyon kullanımını kolaylaştırabilmekti. Şimdi de aynı amaçla 'gözle kontrol edilebilecek' araç üzerinde çalışmalarını sürdürüyor ve 2013'te ilk müşterilerine ürünü teslim edebilmeyi umuyorlar.

Şahsi düşüncemi de ekleyeyim;belki de böylece bilinçaltına çok daha kolay ulaşabilecekle

Kaynak: Hülya Tokdemir Reis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder