6 Ağustos 2011

Kabak çiçeği dolma...

20-25 tane kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet domates
nane, maydanoz
karabiber, tuz, zeytinyağı

Hazırlanışı

Kabak  çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri  kopartın. Çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile  çıkartın.(yaprağı yırtmadan)

Yemeklik  doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun, üzerine yıkadığınız pirinci  ilave edin. Pirinçler şeffaflaşınca domates rendesi ilave edin. Bir iki  karıştırıp yeşillikleri, karabiberi yarım su bardağı su ve tuzunu da  ekleyip demlenmeye bırakın.

Dolma  içi soğuyunca kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı koyun.  Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde  tencereye (hafif dik)sıralayın. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı  gezdirin, tuzunu ve suyunu koyup pişirin

Not:
Çiçeklerin içini fazla doldurmayın.
Dolma içini çiğden de hazırlayabilirsiniz.

Kabak  çiçeğini bulmak biraz zor, pazara çok erken gitmeniz gerekiyor,  bahçenizde kabaklarınız varsa çiçekler kapanmadan, ucunda kabağı olmayan  (erkek) çiçekleri toplamanız gerekiyor.

1 yorum:

  1. Bu yemeğe çok özenirim. Ah bir bulabilsem o kabak çiçeklerinden.

    YanıtlaSil