1 Eylül 2011

Eskilerden Bir Lezzet...

[slideshow]


 

Sulu Muhallebi

Malzemeler:
•5+1 su bardağı süt
•2 çorba kaşığı toz şeker
•3/4 su bardağı buğday nişastası
•1 çay kaşığı tuz
•Pudra şekeri
•Gülsuyu

Hazırlanışı:

1. Tencerenin içerisine 5 su bardağı sütü, toz şekeri, tuzu, nişastayı ve tuzu koyun. Çırpma teli ile sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi gibi pişirin. Nişastadan dolayı bir anda kıvamı koyulaşıyor. Koyulaşınca 1 bardak süt daha ekleyin ve karıştırın. Tekrar koyu bir kıvam elde edince ocaktan alın.

2. Muhallebileri dökeceğiniz kapları su ile ıslatın. Ben bu sefer dikdörtgen cam bir kap kullandım. Porsiyon olarak servis yapmak isterseniz, küçük kaselere ya da küçük porsiyonluk kek kalıplarına da dökebilirsiniz. Cam ıslakken çatlamasın diye önce bir kaşık muhallebiden döküp dibine yayın, sonra geri kalanını boşaltın. Ilınınca buzdolabına koyun ve en az üç saat dinlendirin.

3.  Servis yaparken dilimleyip, dilimleri ters çevirerek tabaklara koyun, altta kalan tarafı çok daha pürüssüz bir yüzeye sahip oluyor.  Bir taraftanda şerbeti hazırlayın. Şeker, su ve gül suyu karışımı orta harlı ateşe konur. Yanlız bu şerbetin diğer tatlı şerbetleri gibi kaynamasına gerek yok. Şekerin suyun içinde çözünmesi yeterli. Şeker suyun içinde çözündüğünde şerbet, muhallebinin üzlerine dökülür.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder