15 Eylül 2011

Fırında soslu tavuk...


FIRINDA SOSLU TAVUK
Malzemeler:
8 adet tavuk baget
2 dis sarimsak
2 yemek kasigi yogurt
... 1 yemek kasigi salca
3 yemek kasigi zeytinyagi
2 büyük patates
1çay bardğ bezelye(haşlanmış)
1 havuç(dilimlenmiş)
2 yeşil biber
kekik, karabiber, kırmızıbiber, biberiye(arzuya gore)
tuz ,1 çay kaşıgı köri,1 defne yaprağı
Yapilisi:
Buyukce bir kaba yagı,yogurdu ve salcayi koyup karıştıralım.Sarımsakları ince kıyıp,ilave edelim. Baharatlari ve tuzuda koyup karıştıralım. Sosa bagetleri dokup iyice karistirarak butun sosu tavuklara yedirelim.Buzdolabinda en az 2-4 saat kadar marine olmaya bırakalım.Kenarlari genis fırın tepsinize tavuklari yanyana dizelim.Patates ,havuçları dilimleyip tavukların kenarlarına serelim.biber ve domates dilimleyip onlarıda tavukların arasına serpiştirelim.Ustune 1 bardak kadar sicak su ilave edelim.tavuk bagetlerinin üzerine birer çay kaşıgı tereyağı koyup fırına verelim.200C derecede 30-40 dakika pisirelim.sıcak olarak servis edelim.afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder