29 Kasım 2011

Fiziksel ve ruhsal arınma...

Bedenimizin en cok neye ihtiyaci vardir, bilir misiniz? Sadece ve sadece SEVGI'ye. Soyle bir bakin; evinizde yetistirdiginiz bitkilerinizle konusursunuz, eger kedi kopek besliyorsaniz onunla sohbet edersiniz. Peki kendinize acaba ayni ozeni gosterir misiniz? Hic organlarinizla konusmak akliniz gelir mi? Mesela her ogun sonrasi yediklerinizi her kosulda ogutmeye calisan mideniz, ya da duzenli olarak calisan bagirsaklarimiz. Biz ne durumda olursak olalim, onlar gorevlerini yerine getirmek zorundalar. Ustelik bizden hic bir sey beklemeden.. Ta ki, onlara uyguladigimiz cesitli baskilara dayanamayip, kucuk tekleme belirtileri verinceye kadar.

MORAL
Her sabah kaktiginizda saglikli bir bedenle ve zihinle gune baslayabildiginiz icin tesekkur edin. Organlariniza ara ara da olsa, tek tek tesekkur edin. Ayaklariniz sizi butun guntasiyor, kalbiniz duzenli atiyor, organlariniz duzgun calisiyor, eh artik bir tesekkuru hak ediyorlar degil mi.. :)

Caninizin istemedigi ve gereklilik uzerine yapmak zorunda oldugunuz isler varsa, yapmayin. Evet..dogru okuyorsunuz, yapmayin! Cunku mutsuz insan, disaridan gelen etkenlere karsi zayiftir. Cabuk hastalanabilir. Cunku ruh yapmak istemiyor, mantik ise yapmasi gerektigini soyluyor. Boylece bedende otomatik olarak kaos basliyor. Beden kendi icinde uyum ve denge icinde olmadigindan zayif dusuyor. Dikkat edin, kendinizi fazlasi ile yordugunuzda ve dinlenmeye ihtiyaciniz oldugu halde kendinize ayiracak zamaniniz yok ise, beden devreye girer, minicik bir nezle ile sizi evde mecburi istirahate alir.

Ruhunuza iyi gelmeyeni yapmayin derken yanlis anlasilmasin; butun gun yan gelin yatin da demiyorum..:). Bugune kadar kendi istegimizle degil de sadece gorev icabi yapmak zorunda oldugumuz davranis kaliplarindan bahsediyorum.

Bir de lutfen Sizi olumsuz yonde etkileyen, ruhunuza iyi gelmeyen televizyon progamlarini, haberleri ve filimleri izlemeyin, gazete okumayin. Sizi neselendiren filimler ve programlar izleyin, muzik dinleyin. Olumlu dusunen arkadaslarinizla birlikte zaman gecirin. Kisacasi frekansinizi yukseltmek icin biraz olsun kendinize destek verin.

ADACAYI

Ikinci onerim, kendinizi yorgun, bitkin hatta biraz da negatif hissettiginizde 'adacayi tutsusu' yapmaniz. Aktarlarda satilan 'adacayi' ni atese dayanikli bir kaba (buyuk kahve fincani olabilir) koyun ve yakin (koydugunuz kabin alti cok isinabilir, dikkat edin).Yavasca tutmeye ve duman cikarmaya baslar. Onu, bedeninizin etrafinda gezdirin. Kendinizi sanki kocaman bir yumurtanin icindeymissiniz gibi dusunun ve yan taraftan ayaginizin disindan yukari dogru, kolunuzun disindan, basinizin ustunden omuzunuzdan asagi diger ayaginiza kadar indirin.
Hatta bacaklarinizi  acin ve aralarindan da gecirin. Bu size inanilmaz bir rahatlik verecektir.

TUZ BANYOSU
Ilk onerim, en azindan haftada bir kez dusumuzu aldiktan sonra, sofra tuzu ile saclarimiz dahil tum bedenimizi tuz ile ovalamak, hani peeling yapar gibi. Birkac dakika cildimizin tuzu emmesini bekledikten sonra son dusumuzu almak. Bu yontem, gun boyu auramiza yapisan olumsuz enerjilerin temizlenmesi icin uygulanir.  Tuz, basta da belirttigim gibi sofra tuzu olabilir. Banyonuzda bir cam kavanoz icinde bu tuzu hep bulundurun ki, erismek ve kullanmak kolay olsun. Vaktiniz ve olanaginiz var ise, kuvetinizi doldurup icine yarim kilo tuz atip 10 dakika icinde yatin.

HAMAM

Bir hamama gidin. Iyi bir keseciye, kese yaptirin. Tum bedeninizi keselettirin. Ne kadar cok kir cikacak, sasiracaksiniz. Ve cikan kirle birlikte cok rahatlayacaksiniz. Fizyolojik, bedensel yani bir yana, kese ile cikan kir ayni anda nedir, biliyor musunuz? Sizin sinirlarinizi olusturan ve dunyayi deneyimlemenizi, algilamanizi saglayan deri uzerindeki gozenekleri kapayan ve kese ile akacak olan 'kir', sizin duygusal bedeninizdeki yaralarin olusturdugu duygusal zehirlerin fiziki ifadeleridir ayni anda. Bu nedenle uc ayda bir yaptirilacak iyi bir kese ile, duygusal olarak da rahatladiginizi goreceksiniz. Ayrica hamamin isisi ile sadece fiziksel bedeniniz degil, duygusal bedeniniz de yumusayacak.

 MASAJ

Kesenin ardindan, uc gun icinde tum bedeninize, uygun bir Masaj yaptirin. Butun kaslarinizi, eklem yerlerinizi bir elden gecirtin. Tercihen bitki yaglarinin da suruldugu ve sonrasinda cesitli aromalar ve kokularla bezeneceginiz bir Masaj, enerji yollarini ve dugumlerini acacagi icin, enerji akisinin dengelenmesi ile birlikte, sadece fiziksel bedeniniz degil, mental bedeniniz de rahatlayacak. Iyi bir masajla birlikte, zihninizin de rahatladigini goreceksiniz.

 Istanbul'da oturanlar icin Cemberlitas Hamamini hararetle tavsiye ederiz. Piril piril, tertemiz, modern, buyuk ve ferah. Metrobusle onunde iniliyor. Iceride cay servisi var. Hemen cikista disaridaki bufelerden birisinde taze portakal - havuc suyu icmeye doyum olmuyor. :)) Bir de tiyo, hamama gitmeden web sitesinden kayit olun ki cok daha uygun fiyata hamamdan faydalanin

1 yorum:

  1. Hepsi iyi güzel de... Organlarımıza teşekkür etmek yerine, onları bize bahşedene teşekkür etsek olmaz mı?
    Tuhaf; hediyeyi vereni gözardı edip de hediyeye teşekkür etmek.
    Hem öyle olunca hediyeyi veren gücenmez mi?
    :)
    Ben böyle düşündüm...
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil