29 Kasım 2011

Uzun surecek, meyve verecek bir iliski istemistiniz; fakat bu meyve mutfakta kurudugu zaman hala agac dalindaymis gibi davranamazsiniz. ..



Hayatta arzu etmediginiz sinirlarla karsilasmakla kalmaz, bazen de arzu etmediginiz bu sinirlari kendiniz koymak durumunda kalirsiniz. Insan hayati nasil da celiskilerle doludur. Sinirsizlik gayenizdir, buna ragmen sinir koymaniz gereklidir. Asamadiginiz cizgiler vardir ve digerlerinin gecmemesi icin de sizin koymaniz gereken cizgiler vardir.
Yeryuzundeki her bir durumu siz cozemezsiniz. Her zaman mani olamazsiniz. Siz ve Ben, barisi, iyi niyeti, huzuru, her nevi ahengi ne denli cok arzu etsek de bazen cekip gitmeniz gerekir; ofkeyle degil, sikintiyla degil lakin sadece oradan ayrilmaniz, kalkip gitmeniz gerekir. O anin sinirlari cercevesinde ayrilma zamaninizi bilirsiniz. Parti bitmistir. Kavgaya dahil olmak yerine sadece oradan ayrilirsiniz. Uzucu bir sekilde sonlanacak talihsiz bir hadisenin sonuna kadar orada kalmaniz gerekmez.

Kimse gecmise dayali, eski baglarini koparmak istemez fakat kim huzursuzluk, uyumsuzluk icinde olmak ister? Bir iliski icin elinizden gelenin en iyisini yapmissinizdir ve simdi de bu iliskinin sonu gelmistir. Kendi kendini bitirene ya da birisi bu iliskiyi bitirene kadar beklemeniz gerekmez. Bazen de siz bitirirsiniz. Tamamen baris ve huzurdan yanayim Ben, temelsiz bahanelerden degil.Hislerinizle yuzlesirsiniz ve sununla da yuzlesirsiniz ki, tum iyiniyet cabalarina ragmen bir seyler yolunda gitmiyor, bu durum kimseye fayda saglamiyordur. Devam saglamak icin odediginiz bedel cok yuksektir. Otesine gecmek istemediginiz bir de cizgi vardir. Inattan degil; fakat dogruluk ve durustlukten dolayi.İyiniiyetten yola cikin; fakat durum olumsuzsa bunu teslim edin.

Bazi iliskiler, arkadasinizla uzun zamandir zaten konusmamis oldugunuzu farkedene dek, daha siz anlamadan sona erer. Bazen daha fazla ileri gitmek istemediginiz bir kapiyi bilincli olarak kapatirsiniz. Artik var olmayan bir birliktelik adina, hala devam ediyormus gibi davranmak ne sizin ne de bir baskasinin yararinadir. Bu ittifak belki de silahsiz bir muharebeye donusmustur ve simdi de "Hoscakal" diyorsunuzdur.

Mutlak surette ahengin, uyumun arayisinda olun; ama enerjinizi de sarfetmeyin. Bir iliski bitmemis gibi davranmayacaksiniz. Uzun surecek, meyve verecek bir iliski istemistiniz; fakat bu meyve mutfakta kurudugu zaman hala agac dalindaymis gibi davranamazsiniz.

Ve boylelikle zaten olup biten seyi kabul eder, bariz gorunen seyleri de inkar etmezsiniz. Mesele bitmistir.
Bazen bir isveren bir calisanini isten cikarmak zorunda kalir, bunu kizgin oldugu icin degil, devam etmenin bir yararinin olmadigini idrak ettigi icin yapiyordur. Iyi, nazik, comert olmak istersiniz; fakat durum sona yaklastiginda bu sonu idrak etmek de iyiliktir ve bunu uygulamak sizin iyiliginizdir. Nazik olmak ise yaramayan bir durumu tolere etmek demek degildir. Acik yurekli, durust vedalar vardir. Ayaga kalkip "yeter" demeniz gereken zamanlar vardir.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder