6 Ocak 2012

Her şeyi bilmek, her şeyi görmek, her şeyi yaşamak istiyorum, bu mümkün olamayacağına göre, elden geldiğince çok şey görmeye, bilmeye, yaşamaya, tatmaya, duymaya, koklamaya çalışıyorum.

Her şeyi bilmek, her şeyi görmek, her şeyi yaşamak istiyorum, bu mümkün olamayacağına göre, elden geldiğince çok şey görmeye, bilmeye, yaşamaya, tatmaya, duymaya, koklamaya çalışıyorum. Yaşamda kendime koyduğum bir amaç var: Ruhumu mümkün olduğunca zenginleştirmek ve bilinç düzeyimi yükseltmek."

"Hep merak etmişimdir, nedir bu bazı insanları dayanılmaz bir şekilde kendine çeken çağrı; kimini yollara, kimini denizlere, kimini dağlara götüren bu çağrı. Neden ve nasıl bazılarını her yerden, her şeyden kopartır da, çoğu insan tarafından hissedilmez, anlaşılmaz bile. Sanırım bazı ruhlarda bu dünyaya karşı çok büyük bir açlık var. Tutku içten geliyor, eylem yalnızca onun dışavurumu."

"Bu dünyada iz bırakan insanların çoğu, uslu uslu oturmayan, akıllı uslu öğütleri dinlemeyen ve kendi kararlarını kendisi verip, kendi yolunu çizenler, gemilerini yakmaktan korkmayanlardır. Yaşam büyük ve güvenli gemilerle sakin bir gezi mi, yoksa kendi teknenizle soluk soluğa bir yolculuk mu olmalı, bunun seçimi size kalmış..."

2 yorum:

  1. eglenmek için degil,görmek için degildir. birilerini üzmemek,anlayıpta sevmek,neden sevdigini bilmektir ögrenmek.okul okumak iyi bir hayat,para,iş için degildir bence bilgi içindir.Bilmek,görmek,tüm duyguları hissetmek ne kadar güzel olabilirki bencilsek. Evet bu dünyada iz bırakanların çogu bir şeyleri degişik yapmışlardır,sevaş kazanılıp ispanya alınsın diye gemileri yakmışlardır ama o büyük kumandan o günün durumuna göre davranmıştır, herkez zıplarken oturmuş, herkez otururken ise zıplamıştır,Sözün özü okumaktır geçmişi geçmişe bakıp paylaşmaktır gördüklerimizi,Misal bir dürbün versek nice yerleri görmüş bir dürbün kim nerde nasıl bilmiş bir dürbün senin yaşamadıklarını yaşamış bir dürbün.ee neye yarar konuşamaz derdini gördügünü anlatamaz dürbün.(ekrem şin ) BELKİ SAÇMALAMIŞ OLABİLİRİM AMA AKLIMA GELENİ YAPAR AKLIMA GELENİ YAPARIM YAZMAK GELDİ YAZDIM

    YanıtlaSil