6 Ocak 2012

Tarçınlı kurabiye...



İÇİNDEKİLER
3 su bardağı un,

3 yemek kaşığı pudra şekeri,

1 adet oda sıcaklığında margarin (isterseniz yağ miktarını
az tutun )

1 paket kabartma tozu,

1 paket vanilya,

1 su bardağı iyice çekilmiş ceviz veya fındık içi,

HAZIRLANIŞI

  1. Un, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ve fındık ceviz içlerini iyice birbirine harmanladıktan sonra margarini de ekleyerek yoğurun.



  1. Ceviz büyüklüğünde küçük toplar yaparak, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin(isterseniz benim gibi kalıp kullanın)



  1. 180-200 °C de ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.



  1. Fırından çıkarınca sıcakken üzerlerine eşit miktarda pudra şekeri ve tarçını karıştırarak serpin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder