29 Ocak 2012

Kadınlar artık terkedilme korkusunu üstünüzden atın...

http://platform.twitter.com/widgets/hub.1326407570.html

Başına Buyruk Beyin / Cordelia Fine“Başka insanların düşüncelerinin sizi farkında olarak ya da olmayarak etkisi altına alıyor olması oldukça ürkütücüdür. Ancak gücü anlaşılmazlığında yatan bir düşmandan kendinizi saklamak için yapabilecekleriniz oldukça azdır. Fakat daha da kötüsü, kendi olumsuz inanışlarınızın da size karşı sinsice çalışıyor olmasıdır.

Bir kadının ilişkisine dair beklentileri sonuçta kendi gerçekliğini yaratabilir. Eğer kadın sevgilisi tarafından reddedilme fikriyle gereğinden fazla meşgul olursa, onun bu hassas yaklaşımı ilişkisinin korktuğu gibi sonlanmasına sebep olabilir mi? Bu hipotezi test etmek için yapılan bir çalışmada çiftler ilişki dinamiklerini mikroskop altına yatırmak için davet edildiler. Çiftlerden her biri ilişkilerine, partnerlerine dair düşüncelerini, tatmin olma derecelerini, taahhütlerini değerlendirdiler. Aynı zamanda çiftlere diğeri tarafından terk edilmekten duydukları anksiyeteye dair bir ölçek uygulandı. Çiftler yeniden bir araya getirildi, bir odaya oturtuldular ve bir kamera onları çekmeye başladı. Ardından aralarında biraz ilginç bir çekişme yaratmak adına ilişkilerinde soğuk bir atmosfer yaratan, onları yıpratıcı bir ruh haline sokan konuyu tartışmaları istendi. Sonrasında bu tartışmaların etkilerini anlayabilmek adına onlara yeniden sevdikleri kişiyle ilgili bir değerlendirme formu verildi. Denekler laboratuvardan sağ salim çıktıktan sonra araştırmanın ne hakkında olduğunu bilmeyen psikologlar bu ateşli tartışmanın küllerinin inceleme altına aldılar. Bandı ileri geri sararak gelişigüzel yorumları, çirkin eleştirileri, düşmanca tavırları ve hoş olmayan ses tonlarını değerlendirdiler.

Videoya çekilen tartışmadan önce, terk edilmeye hassas kadınların eşleri, ilişkileri hakkında, ayrılıklara karşı daha sağlam duran kadınların eşleri kadar pozitif bir tavır içerisindeydi. Ancak daha sonrasında hassas kadınların eşleri tamamen sinirlilerdi. Araştırmacılar bantlara bakarak bunun nedenini keşfettiler. Yapılan istatistiki analizlere göre reddedilme korkusu olan kadınlar, tartışma yaratılacak konular konuşulmaya başladığında çok daha huysuz tavırlar sergilediler, eşlerini öfkeden çıldırtma nedenleri de buydu. İkinci bir deneyde de reddedilmeye hassas kadınların ilişkilerinin her ne kadar sağlıklı ve mutlu olarak başlıyor olsa da diğerlerine oranla bitmeye üç kat daha yakın olduğunu ortaya koymaktadır. Bu hassas kadınların reddedilme beklentileri korkularını gerçeğe dönüştürmektedir

Kaynak:Benoyum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder