5 Ekim 2012

Kaygilarinizi Pencereden Disari Atin

Kaygilarinizi Disariya Atin

Tanri dedi ki:
Artik kaygilanmayi sonsuza dek birakacak misiniz? Asiri derecede kaygilaniyorsunuz. Ve kaygi asiri bir seydir. Kaygilanmak yararsizdir. Enerjinizi alir ve geriye daha fazla kaygidan baska bir sey vermez. Bundan daha iyi bir alis veris yapin.

Kaygi yipraticidir. Kaygi nelerin yolunda gitmeyebilecegini dusunmektir. Yolunda gitmemis olan bir seyin ardindan dahi kaygiya kapiliyorsunuz siz. Sonrasinda da o zamana geri donebilseniz neleri daha iyi yapabileceginiz uzerine kaygilaniyorsunuz. Canlarim zamanda geriye donemezsiniz. Bir seyleri olmamis kilamazsiniz. Artik lutfen kaygilanmayi ve yakinip serzeniste bulunmayi birakin Onceden de o esnada da sonra da kaygilanmayi birakin. Sadece birakin.
Kaygi cok agir cuvallar yigar etrafiniza. Bunun bir yarari yoktur. O cuvallari tasimaniz gerekmez. Hayirli bir amaca hizmet etmez bu. Yaptigi tek sey uzerinize agirlik bindirip sizi asagi cekmektir.

Yapabileceginiz sey ise kaygilanmayi birakmaktir. Birakin ucurumlardan asagi dussun o. Gorus alaninizdan cikarin kaygilari. Uzaklara tekmeleyin. Kayginin size hicbir yarari yoktur. Kaygi bir aliskanliktir. Kirmaniz gereken bir aliskanliktir o. Sapkin bir benzetme yaparsak eger, kaygi kendi parmaginizi emmeniz gibidir.
Tum kaygilarinizi camdan disari firlatin ve birakin ucup gitsin onlar.

Kaygilarin siz onlarla hemfikir olmadiginiz muhletce bir destegi ve dayanagi yoktur. Onlarla hemfikir olmayin. Kaygilarinizi beslemenin ya da taviz vererek onlari memnun etmenizin bir geregi yoktur. Kaygi ogrendiginiz bir seydir canlarim. Simdi unutun onu. Kaygilari benimsemistiniz simdi ise onlari birakacaksiniz ki gitsinler.
Kaygilar ortadan kalktiginda dunyada tezahur edecek o muazzam enerjiyi tahayyul edebiliyor musunuz? Aslinda bu durumda Dunya kendisini dogrudan Cennet'e yukseltecektir. Su anda kaygilara harcanan tum o enerji sevgiye donusecektir. Kaygilanmak yerine kim sevgiyi yeglemez ki?


Kaygi ne kadar da degersiz bir seydir. Lakin nasil da zemin sahibidir o! Kaygi gozlerinizi baglamak ve talihsizlikleri engelleyecegi yonunde sizi inandirmak konusunda cok basarilidir. Nasil da yaygin bir haldir bu! Kaygi bir cankurtaran degildir. Kaygi size talihsizlik getirmek konusunda basarilidir. Kaygilarla tukenirken zaten talihsizsinizdir.
Hicbir seyin kotu olmadigi ve kotu hicbir seyin meydana gelmeyecegi onermesinden yola cikin. Kaygi sizi her bir kosede bir tehlikenin bulunduguna dair ikna edecektir. Kayginin kendisi tehlikelidir canlarim.


Yanlis olarak gordugunuz seyin yanlis oldugunu bilemezsiniz. Bir seyler sizin istemediginiz gibi olabilir. Herkes bunun kotu oldugunu soyleyebilir,lakin kotu ve yanlis mevhumlarindan vazgecebilirsiniz. Bunu yapmalisiniz. Cunku bu mevhumlari yanlis cikarmayacak seyleri istemezsiniz. Cok korkulan
olum de kotu veya yanlis degildir.Sevdiklerinizi sIki sIkiya Dunyada tutmak istiyorsunuz, bu anlasilir bir seydir. Birinin olmesi kaygili kalbinize gore yanlis ve kotu bir sey. Bunun yerinde bir sey oldugunu bilseniz bile yanlis oldugunu dusunuyorsunuz. Birinin gezegeni terk etme zamani geldiginde bunun adil olmadigindan yakiniyorsunuz. Itiraz ediyorsunuz. Itiraz gostermeyin ki kaygilanmayasiniz. Kaygilanmak kendi kendinize iskence etmektir. Eger bir seyi yanlis ve kotu olarak tanimlamak zorundaysaniz bu kaygi olsun.

Artik kaygi yerine iyi niyet tasiyin. Iyi niyet, gelistirip acilim saglar. Kaygi ise buzup daraltir. Sizi eli kolu ve sinirlanmis bir halde tutar. Iyi niyet sizi ozgurlestirir. Ozgur olmayi nasil da derinden istiyorsunuz; lakin kaygilara da nasil vurdumduymazca tutunuyor ve gitmelerine izin vermiyorsunuz.Iyi dileklerde bulunan biri olun, kaygilanan biri degil.
Kaygiyi hayatinizdan cikarin. Kayginin yaninizda bir isi yoktur. Cekip cikarin kaygilari. Kaygi capasini cekip cikarin. Kayginin ulasamayacagi yeni kiyilara yelken acin. Kaygisiz olun canlarim. Kaygilari terk edin. Kaygiyi tamamen bos bir adaya terk edin. Onu orada birakin.

Ceviren: Engin Zeyno Vural
www.heavenletters.orgSevgi ve sifayla kalin,
Sifa Cemberi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder