5 Ekim 2012

SATÜRN NEPTÜN ÜÇGENİ

 

Zamanın efendisi Satürn, yaklaşık iki buçuk sene sürecek yeni bir harekete başlıyor. Bu gezegen astroloji de sorumluluklarımızı, sınırlarımızı, ders ve ödevlerimizi anlatır. Yapılandırmak ve inşa etmek için fırsatlar sunar. Satürn zorlu bir öğretmen gibidir hataları affetmez fakat ödülü daima diğerlerinden büyük olur. Karşımıza engeller çıkararak ve kısıtlayarak öğretir.


Bir musibet, bin nasihat hikayesini en güzel anlatan gezegendir. Satürn Akrep’ te içsel derinliğimizin sınırlarının farkına varmayı talep eder. Dönüşümün gerekliliğini ve dönüşüm sırasında yaşanacak krizleri yapılandırarak çıkabilmeyi anlatır. Bu zorlu öğretmen bize ölümün varlığını hatırlatarak, korkularımızla yüzleştirir ve yüzeyde kalmamızı engeller. Yani derine bakabilmeyi öğretir.  Cinselliğimizle ilgili kısıtlanmalar, duygusal hayatımızı tekrar organize etmemizi gerektirebilir.


Neptün; çevresinde ki sis bulutuyla görünmesi zor bir gezegendir. Bu sis bulutunun içinde tehlikeler olduğu kadar, hayaller kurduran ilham perileri de vardır. Neptün gezegeni; astroloji de sezgi, fedakârlık, ilham ve saflıkla sembolize edilir. Bağımlılık getirir ama sanatsal yetenekleri ve ilahi aşkı da anlatır. Bir yandan kendini feda etmeyi, bir yandan da duyarlılığın getirdiği yaratıcılığı gösterir. Balık burcuyla özdeşleştirilen Neptün; Balık burcunda yukarıda saydığımız özellikleri en güçlü haliyle ifade edebilecektir. Evrensel enerjileri en rahat sezebileceğimiz, kaderi anlayabileceğimiz ve kadere teslim olmanın getirdiği huzuru yakalayabileceğimiz bir süreçteyiz.
Satürn ve Neptün arasında gerçekleşecek üçgen açı enteresan olayları da beraberinde getirecektir. Su elementinde oluşan bu görünüm enerjilerin rahat akmasını ve sezgilerimizin şifresini çözme gerekliliğini de anlatır. Bağımlılıklardan kurtulmak isteyebiliriz ama bu çok kolay olmayacaktır. Satürn’ ün kriz yönetimi burada işimize yarayabilir. Su üçgenleri duyarlılığı ve empatiyi güçlendirir. Karşımızdakilerin acılarına ve hassasiyetlerine aşırı duyarlı hale gelmemiz kendimizi kurban durumuna düşürebileceğimizi anlatıyor. 120 derecelik görünümler iyi ve kötü enerjiler arasında ki akışı hızlandıracağı için olayların kendiliğinden ve doğal sürecindeymiş gibi gelişmesini sağlayabilir.     Önümüzde ki bir hafta içinde hayallerimizi, ideallerimizi gerçekleştirmek için yeni bir yapılandırma sürecine girmenin fırsatları karşımıza çıkarabilir. Sanatsal yeteneklerin açığa çıkması için girişimlerde bulunabilir, hayal etmenin yeterli olmadığı, sorumluluk almanın da gerekliliğini anlatıyor. Neptün’ ün geri harekette olması konuları daha içsel ve derinden hissedeceğimizi gösteriyor. Bizim için hayırlı olacak hayallerin gerçekleşmesi umuduyla….


Beki Baron

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder