29 Kasım 2012

Kuzu İncik Malzemeler


(4 kişilik)

  • 4 tane kuzu incik

  • Sıvı yağ

  • 3-4 dal taze biberiye

  • 1 tane soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 4 tane patates

  • 2-3 tane domates

  • 1 çorba kaşığı salça

  • 2-3 tane yeşil biber

  • Kekik

  • Tuz

  • 1 çorba kaşığı un

  • Fırın poşeti


Yapılışı


Kuzu incik yapımına bir teflon tavaya biraz sıvı yağ gezdirerek başlıyoruz. Tava kızınca içine biberiyenin yapraklarını ve ardından incikleri atıyoruz. Üzerine biraz tuz serpiyoruz. İnciklerin her taraflarını kızartıyoruz. Başka büyükçe bir kabın içine yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları, salçayı, 2 çorba kaşığı sıvıyağı, soyup  4’er büyük dilime ayırdığımız patatesleri, küp küp doğradığımız domatesleri, patateslerle aynı büyüklükte kestiğimiz biberleri koyuyoruz. Üzerine tuz ve kekik ekledikten sonra tavadan bir kenara alarak soğuttuğumuz incikleri de koyup elimizle hepsini harmanlıyoruz. Fırın poşetinin içine unu koyup hazırladığımız tüm malzemeleri poşete dolduruyoruz. Poşeti bir fırın tepsisine koyup düzeltiyoruz. Çatalla poşetin üzerinden delikler açıp önceden 200 derecede ısıttığımız fırında 50 dakika pişiriyoruz. Çok güzel bir yemek oluyor. Kuzu kokusunu sevmeyenler poşetin içine biraz daha biberiye koyabilirler.

http://www.yemekveyemek.net/index.php/et/319-kuzu-incik-tarifi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder