19 Ocak 2013

MÜKEMMEL GÖRÜNMENİN İPUÇLARI BURADA

 






1.GÖKKUŞAĞI RENKLERİNDE YİYİN Parlak renklerdeki meyve ve sebzeler, serbest radikallerle mücadele etmenizi sağlayacak antioksidanlar açısından da çok zengindir. Serbest radikaller cildimizdeki ve vücud...umuzdaki yaşlanmanın temel sebeplerinden biridir. Doğal sebze ve meyvelere beslenmenizde kocaman yer verin.

2.ŞEKERİ AZALTIN, DAHA AZALTIN, DAHA. Bir sürü işlemden geçirilmiş ve masamızda yer alan şekerin toksik ve geniş bir yelpazede hastalığa sebep olduğunu hepimiz biliyoruz. Cildi de daha çabuk yaşlandırdığını, kırışıklıklara sebep olduğunu da biliyor muydunuz? Şeker için meyve ve sebzelere başvurun, hem de yanında bir sürü antioksidan da ikramiyesi olsun:)

3.KURU FIRÇA İLE CİLDİNİZİ FIRÇALAYIN Gerçek kıla sahip bir fırça alın ve cildinizi henüz kuruyken ve banyo öncesinde haftada bir kere küçük ve yumuşak dairesel hareketlerle fırçalayın. Bu haftada birkaç kez yapacağınız basit uygulama, kan dolaşımınızı hızlandıracak ve cilt üzerindeki ölü hücrelerden arınmanızı sağlayacaktır. Parlak bir cildiniz olacağı garanti:)

4.YAĞ YİYİN VE BU KONUDA SEÇİCİ OLUN Nemli ve kırışıkları mümkün olabildiğince az bir cildimiz olması için-ve daha birçok nedenle-iyi yağlara ihtiyacımız var. Hindistan cevizi yağı tüketin, avokado yiyin, somon balığı yiyin. Zeytinyağı yiyin hatta sabah aç karnına iki çorba kaşığı için, tabi taş bakı ve soğuk sıkma ise. İşlenmiş yağlardan ise kurtulun, uzaklaşın, aranıza mesafe koyun:) --Ayçiçeği, mısır, soya, kanola vb. Bunlar oksitlenmeye ve vücutta iltihaplanmaya yol açıyor ve hastalıklara davetiye çıkarıyorlar. Ve güzelliğinize de en ufak katkıları yok.

5. SAUNAYA GİRİN Terlemek bizim için güzel birşey. Oysa terlememek için terleme önleyici deodorantlar bile kullanıyoruz (Aman dikkat! İçeriğinde neler var, hiç baktınız mı?!?) Derimiz boşaltım sistemimizin organlarından birisi. Terleme de, nefes almasına yardımcı oluyor. Tıpkı kuru fırça ile fırçaladığımızda, ölü deriden kurtulup nefes alabildiği gibi.

6. EGZERSİZ YAPIN Kanınızın dolaşmasına bir tür egzersiz ile yardımcı olun. Cildinize renk getirecek, endorfin salgısını arttıracak ve kendine güven yüzünüzde mükemmel görünecektir. İster spor salonuna gidin, ister bol oksijenli bir yerde yürüyüş yapın. Başınızı dik tutun, bu anı yaşayın (geçmişi, geleceği bırakın) ve gülümseyin-harika görünüyorsunuz! Ve bugün yeni 2 madde ile devam ediyoruz:

7. YEŞİL İÇECEK İÇİN Yeşil içecek müthiş bir içecek! Yeşillikler Sizi alkali yapar ve vücutlardan toksinlerin atılmasına destek olur. İçine koyduğunuz yeşillik ya da yeşil sebzelerin faydaları da cabası. Hergün bir tane içmeyi alışkanlık haline getirin ve kendinizi nasıl bomba gibi hissedeceğinizi izleyin, bize de haber verin:)

8.CİLDİNİZİ GERÇEK YAĞLARLA BESLEYİN Toksik parfümlerden, içinde paraben ve katkı maddeleri içeren kremlerden kaçının. Vücudunuzu %100 saf yağlarla besleyin: hindistan cevizi yağı, jojoba yağı gibi. Vücudunuza sürdüğünüz kremlerin %60'a kadar vücudunuzca emildiğini unutmayın. Haftasonu geldi, yaşasın! Bu seride Katrine van Wyk'ın bir yazısından faydalanılmıştır

Alıntı. Kundo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder