5 Nisan 2013

10 saniye nefes yöntemi uygulayarak düşük kan basıncı, gelişmiş sağlık ve daha iyi bir zihin performansı ile beraber bir dizi fayda sağlayabilirsiniz


10 saniye nefes yöntemi uygulayarak düşük kan basıncı, gelişmiş sağlık ve daha iyi bir zihin performansı ile beraber bir dizi fayda sağlayabilirsiniz. Gün içinde stres, öfke, üzüntü ve hayal kırıklığı gibi duygular yüzünden nefesimiz dakikada 20- 25 sayılara kadar hızlanarak nefes alma kapasitesinin düşmesine sebebiyet verebilir. 10 saniye nefes uygulanmaya başlandığında hızlanan nefes yavaşlaması...na ve solunumun derinleşmesine olanak sağlar. Dünya üzerinde yapılan son araştırmalarda dakikada 6 solunumun sağlık için en faydalı nefes alma biçimi olduğu gösterilmiştir.
Aşağıda gösterilen teknik uygulama ile 10 saniye nefes döngüsü oluşturarak nefes sayınızı dakikada 6 solunuma düşürebilirsiniz.
3 Saniyede Nefes alın 2 Saniye Nefes Tutun 3 Saniyede Nefes Verin 2 Saniye Nefes Tutun. 10 saniye nefes uygulamasını en az üç dakika süresince tekrarlayın. Gün içinde bu üç dakikalık çalışmayı fırsat buldukça tekrarlayarak otonom hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
10 saniye nefesi gün içinde olumsuz duyguların ağırlığını hissettirdiği zamanlarda nefesinize odaklanmanızı, gerçeklik dünyanıza hızla geri dönmenizi ve duygusal açıdan dengelenmenizi sağlayabilir. Düşüncenin objektiflik kazanması ve duygularını soğutulması için birkaç dakika süresince 10 saniye nefesine devam etmek yeterli olacaktır.
Bu uygulama anlık iyileşmeler sağlayabildiği gibi, uzun süreli kullanımlarda yavaş ve derin nefes alma alışkanlığı geliştirmenizi sağlar. Bu uygulamaya bir süre devam ettiğinizde vücudunuz bu orijinal nefes alışveriş şeklini hatırlar. Daha sonra, otomatik olarak yaşamınızın doğal bir parçası haline gelir. Bu yeni solunum temposu ile oluşan derin nefes alma modeli yaşamınızın birçok farklı boyutunda dalgalanma etkisi yaratır. En çok ihtiyaç duyduğunuz anlarda sizi takviye eden bir güç kaynağı haline gelir.
10 saniye nefes modelini alışkanlık haline getirerek süreklilik kazandırabilirseniz nefes farkındalığınız artacaktır. Stres, sıkıntı, gerginlik, anksiyete, sert duygular ve yoğun baskılar altında kaldığınızda bile 10 saniye nefesi ile solunumu kontrol altına alabildiğiniz için duygu ve düşünce yönetiminde büyük bir başarı kazanabilirsiniz. Bu egzersiz yavaş ve derin nefes alma alışkanlığı ile birlikte gelen nefes farkındalığı geliştirmek için tasarlanmıştır.
Mustafa Kartal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder