5 Nisan 2013

Hayatta en büyük keyf, karşılık beklemeden destek veren ve başkalarınahizmet anlayışında olduğunuzda gelir.


Hayatta en büyük keyf, karşılık beklemeden destek veren ve başkalarına hizmet anlayışında olduğunuzda gelir.
Öyleyse sadece kendinize odaklanıp, olaydan ve kişiden ne elde edeceğinizi, nasıl bir geri dönüş alacağınızı düşünme alışkanlığını bırakıp, karşılıksız hizmet ve destek anlayışı ile değiştirin.
Yaşantınızda başkalarını her hangi bir karşılık beklemeden desteklemeye başladığınızda, bu de...ğişimi gerçekleştirdiğinizde, ne istediğiniz konusunda daha az düşünürsünüz ve böylelikle kendinizi hizmet etmenin ve destek olmuş olmanın mutluluğu içersinde bulursunuz.
Aynı şekilde kendisini başkalarına hizmete adamış kişilerin hayatlarında negativiteler oldukça azdır çünkü böyle bir odaklanma için vakitleri yoktur. Azize Teressa, Gandhi ve adını duymadığımız birçokları bu yolda mutluluk ve huzur içersinde hayatını idam ettiren muazzam örneklerden.
Geleneğimizde de "duasını almak" terimi tam da bu manaya geliyor. Ne kadar çok dua edeniniz olursa o kadar mutlu, bereketli, huzurlu olmaz mısınız?
Aslında buradan da anlaşılacağı gibi sadece kendi negativitesinde, şikayette, depresyonda, öfkede, sıkıntıda olan insanlar küçük benlerinin egemenliğinde, bencil bir döngü içersindeler. Ta ki çerçeveyi genişletip, bulundukları duruma objektif olarak bakacakları güne kadar, ıstırap döngüsünde, uyurgezer halde yaşamlarına devam edecekler.
Bu zamanlar uyanma ve birbirimize destek olma zamanları.

ebru bastancı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder