30 Nisan 2013

TAM FARKINDALIK


Hiç bir şey bekleme. Senin beklediğin sadece bir hayal. Bekleyecek hiçbir şey yok. Ve hiç çaba gösterme.


Çaba sıfır. ... Kontrol sıfır. Kural sıfır. Dengeli olmaya çalışmak sıfır. Bir hâle girmeye çalışmak sıfır. Bir şeyi içinde oluşturmaya çalışmak sıfır. Hiçbir şey yok. İçte hiçbir şey yapmayacaksın. İçte birşey yapmaya çalışmayacaksın.


İçinden kendine direktifler vermeyeceksin.


Kendini telkin etmeyeceksin. İçinde birşeyler tekrarlamayacaksın. Sadece kendini ol. Kendini itme. Kendinden kaçma. Kendini olduğu gibi görmek ve hissetmekten hiç kaçma. Kendin olarak ne varsa ondan bahsediyoruz: Eksik fazla, güzel, çirkin, normal, anormal, sıradan, olağandışı, iyi, kötü.


Hiçbirini görmekten ve hissetmekten kaçma. Olanın ve yaşadığının sende yarattığı tüm etkileri ve görüntüleri hissetmek ve görmekten içinde kaçma. Kendini kendine aç. Kendini kendine öylece kabul et.


Kendini ve kendin dışındaki her şeyi, tamamen ve olduğu gibi görmeye ve hissetmeye sonsuz açık ol. Kendin ve kendin dışındaki her şeyin olduğu gibi olmasına, akmasına, hareket etmesine, değişmesine, dağılmasına, yok olmasına, kırılıp dökülmesine veya ölmesine kendi içinde tamamen izin ver.


Sadece bunları yap. Bu sözlerimizde hiçbir mecaz yok. Ne yapman gerekiyorsa, dosdoğru onu söylüyoruz.


Mustafa ÇETİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder