19 Ekim 2010

MASTER WU YINGFENG ILE 9 GÜNLÜK YOĞUN TAI CHI KURSU

Zaman
30 Ekim Cumartesi, 19:00 - 07 Kasım, 21:00

YerTaksim / Harbiye

Oluşturan:


Daha Fazla Bilgi
KURS BİLGİLERİ

Tai Chi Chuan'daki gizemli hareketlerin zerafet ve akıcılığının altında inanılmaz detaylar ve içsel mekanikler yatmaktadır. Bu nedenle "TEMEL BECERİLER" olarak adlandırılan içsel mekanik ve detayları bilmeden Tai Chi formlarını yapmak, anlamsız bir dizi hareket yapmaktan çok da farklı olmayacaktır.

Master Wu, işte tam da bu nedenle öğrenci "TEMEL BECERİLER" olarak adlandırılan detayları iyice öğrenmeden formları gös...termemektedir.



42 saatlik derslerimiz esnasında öncelikle Dantien, Song Kua, Silk Reeling, Dantien ve Silk Reelingin ilişkisi, Chinin bedende akışı, gevşeme, içsel chinin açılıp kapanışı gibi kavramları uygulamalı olarak öğrenip, ardından bu kavramların üzerine oturtulmuş bir şekilde 13 formluk bir tai chi serisini öğreneceğiz.

Böylece, Tai Chi Chuanın temel kurallarını uygulamalı olarak anlamış olacağız. Tai Chi dönüşleri nasıldır? Tai Chi'de nasıl hareket edilir? 3 rotasyon ekseni nerelerdedir? Hareketlerin yörüngesi nedir? Denge hakimiyeti nasıl sağlanır? Nasıl gevşenir ve statik hale gelinir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder