19 Ekim 2010

Nefis yemek tarifleri-Lahana sarma


Malzemeler
2 demet kara lahana
2 orta boy patates 2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kase pirinç
1/2 kase bulgur
tuz, kırmızı biber, pul biber
Hazırlanışı
Kaynamış tuzlu suda lahanaları yumuşayana kadar haşlayın ve süzgece alın. Tencereye yağ koyarak pembeleşinceye kadar soğanı kavurun(tercihe göre kıyma isteniyorsa burada ilave etmelisiniz.) küçük küçük doğranmış patatesleri, salçayı, baharatları ve yarım litre suyu ekleyin. Kaynamaya başladığında pirinç ve bulguru ilave ederek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte tutun( çok pişmesine gerek yoktur).
Hazırladığımız iç biraz soğuduğunda dolmalar sarılarak tencereye sıralanır. üzerine bir miktar sıvı yağ eklenir ve dolmaların üzerine çıkacak kadar su eklenir ve kısık ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder