27 Aralık 2011

Fırında Pişirilmiş Geleneksel Yılbaşı Hindisi...

Malzemeler

1 adet ortaboy hindi

700 gr. pirinç

500 gr. Brüksel Lahanası

500 gr. kestane

100 gr. hindi ciğeri

100 gr. çam fıstığı

100 gr. kuş üzümü

250 gr. tereyağı

Karabiber, kimyon, tuz...





Yapılışı 

Hindi temizlenir ve nar rengi alana kadar pişirilir. Yarım saat süresince ıslatılmış pirinç alınır, tencerede tereyağı eritilir. Fıstık kavrulur ve pirinç ilave edilir. Hep birlikte kavrulurlar ve ciğer ilave edilir. Baharatlar da ilave edilip karıştırılmaya devam edilir ve üzerine sıcak su ilave edilip kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Ayıklanmış Brüksel lahanası ayrı bir tencerede haşlanır ve bekletilir. Pişirilmiş hindinin kemikleri ayıklanır ve bu kemikler bir tencerede su ile kaynatılır ve süzülür. Bu kemik suyu hindi servis edilirken sos olarak kullanılır. Hindi porsiyonlara bölünür ve göz zevkine göre tabağa konulur. Hindinin yanına da iç pilav, iç pilavın da bir yanına brüksel lahanası, diğer yanına kestane konarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder