30 Aralık 2011

Hayatı yaşarken karşımıza çıkan herhangi bir insanla kurduğumuz ilişkilerin her biri Hayata Hizmet Etmek için bir şanstır...

Hayatı yaşarken karşımıza çıkan herhangi bir insanla kurduğumuz ilişkilerin her biri Hayata Hizmet Etmek için bir şanstır.  Kendi dışındaki diğer insanları sadece nesneler olarak görecek kadar bir koşuşturma içinde ve sadece kendi çalışmalarınızla ilgiliysen karşına çıkan her insanla ilgilenmeden, onlara selam vermeden, iyi davranmadan geçip gidiyorsan, gözlerindeki ışığı görmeye bile vaktin yoksa o zaman çok büyük bir fısatı da kaçırıyorsun demektir.


 Alış Veriş Merkezi'ne gittiğinde kapıdan geçerken Güvenlik Görevlisi'ne selam vermiyorsan, Markette bir insana küçücük de olsa yardım edemiyorsan ya da tanıdığın birini gördüğünde görmezden gelip uzaklaşıyorsan neyi kaçırdığını bilemezsin. Hayata Hizmet Etmek için önüne gelen bir fırsatı ıskaladın demektir belki de. İçinden gelerek, hakiki bi.r niyetle bir an durup o insanın gözlerine bakarak, yürekten bir selam vererek ona önemli olduğunu hissettirebilirsen, onu kabul ettiğini ve onayladığını ufak bir mimikle bile belli edersen kutsal bir anı yakaladığının farkına varacaksındır.


Hayata Hizmet belki bu kadar kolaydır. Kim bilir? Kısacası her insan bir fırsattır. Her insan Evrenin bir parçasıdır. Her parça Bütünü tamamlayan bir öneme haizdir. İster hoşlan ister hoşlanma o olmadan Bütün eksik kalacaktır. 'Yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevmenin' farkına varmak Hayata Hizmet Etmenin alfabesi olacaktır. Bütünlemek, birleştirmek, hizmet etmek kutsal bir işe koyulmaktır.


Sözün özü; 'karşılaştığımız her varlık (bitki, hayvan, insan vb) kutsaldır' düşünce ve duygusunu içimizde yaşattığımız her an Hayata Hizmet Ediyoruz demektir.

Enerji Alanımızı bu niyet, duygu ve düşünceyle doldurup şarj ettiğimizde Birliğe sevgi, kabul ve onayı aktarmış oluruz.

Hayata da Hizmet Etmiş oluruz.

1 yorum:

  1. Hüseyin Turgut SAYIN31 Aralık 2011 12:07

    Hayata 2 türlü hizmet eden birey tipi vardır. Birinci tip Hayata KENDİNE HİZMET EDEREK hizmette bulunur, kendisi hep birinci plandadır, sağdan soldan topladıkları ile kaynak bildirmeden insanlara sunarak insanları kendine hizmet etmesine çalışır. Bu hayata hizmetin bir yoludur. İkinci yolda Hayata Hizmet Edenler ise Başkalarına Hizmet niyeti ile onlar için üretmeye çalışır ve sunar, emeğe ve kaynağa saygı duyar ve belirtir. Aslında her iki yolda Sonsuz Zekaya varış için bir yoldur. Hayat her ikisini dee kucaklar. Hayat Negatif-Pozitifin ayrımını yapmaz bilir ki zaman içinde gereken denge kendiliğinden kurulacaktır. Hizmetin her türü ile Tekamül sağlanacaktır. Ama negatif yolda tekamül bir sapmadır. Yolu daha uzun olabilir. Şimdi kendime soruyorum ben hangi yolu izliyorum? Hayata Hizmeti aslında gerçek saf niyetimle kim için yapıyorum? Ne dersin dost? Neyse yola devam etmeliyiz... HAYATA HİZMET grubu.

    YanıtlaSil