30 Aralık 2011

Kendimize Reiki Uygulaması...




Reiki  bilgisi ve enerjisi karşınıza herşeyden  önce  kendi  ihtiyacınız olduğu için çıkar.  Reiki'yi düzenli  uygulamak, her çakraya   uygulamak çok önemlidir. Reikiyi bir bütün olarak ele alıp,  hayatın  bir parçası olarak görüp değerlendirmek ilerlenecek yolda çok farklı   sonuçlar yaratabilir.

Alın , Gözler Ve Yanakların Üzeri (6.Çakra);

Göz problemleri, katarakt ve glokom, burun  boşlukları, alın              boşluğu, nezle, alerjiler, astım, beyin sinirleri,  hipofiz bezi             sorunlarında etkilidir

Şakaklar;

Kulaklarınızın hemen önünde iki ara çakra vardır. Ellerinizi  şakaklarınıza gelecek şekilde bu çakralara yerleştirin. Bu  pozisyon ile  sağ ve sol beyin  dengelemesi gerçekleşir. Çok rahatlatıcıdır ve tüm  bedene etki eder. Kulak ağrıları, soğuk algınlığı ve yüksek ateşte  etkendir.

Kulaklar;

Kulaklarla birlikte birçok organ daha tedavi  olur. Soğuk algınlığı ve  gripte, ağır işitme, kulak uğuldaması ve çınlamasında, denge  bozukluklarında etkilidir.

Başın İki Yanı;

Ellerinizi başınızın sağ ve sol tarafına gelecek ve taç çakranızı açıkta  bırakacak şekilde yerleştirin. Bu pozisyon baş  ağrısı, göz  problemleri, stres, sindirim sorunları, duygusal bozukluklar  ve  multiple skleroz içindir.

Baş Arkası;

Ellerinizi başınızın  arkasına yerleştirin.             Bu pozisyon baş ağrıları, göz problemleri, ateş, sinüsler,  sindirim bozuklukları, korkular,  fobiler, şok durumları ve depresyon  içindir.

Boynun Yanları Ve Önü (5.Çakra);

Ellerinizi boynunuza yerleştirin. Tiroit bezi, bronşit, grip, üşütmeler,   sinirlilik, nefes alma, kendini ifade etme ve iletişim içindir.             Bu pozisyonu bir eliniz boğazınızda , diğeri boynunuzda olacak şekilde de  uygulayabilirsiniz.

Kalp Çakrası (4.Çakra);

Ellerinizi köprücük kemiğinin üzerine yerleştiriniz.             Bronşlar, stres, duygular, astım, korku, öksürük. Kalp, timüs, akciğerler,  bronşit, savunma sistemi, dolaşım sistemi, lenfler, sağırlık, duygular,  depresyonlar üzerinde etkilidir. Sevgiyi ve sevme gücünü, şefkati  artırır.

Solar Pleksus (3.Çakra);

Ellerinizi göğsün hemen altına, kaburgaların bitimine  yerleştiriniz.  Karaciğer, safra kesesi, midenin bir kısmı, pankreas, dalak, sarılık,  safra taşları, yüksek ve düşük şeker, anemi,  lösemi, savunma sistemi,  diyabet, grip.  enfeksiyonlar, toksin atımı, üzüntü, öfke, depresyon,   kronik şikayetler, denge bozukluları üzerinde etkilidir.

Karın Çakrası (2.Çakra);

Ellerinizi göbek deliğinizin üstüne gelecek şekilde yerleştiriniz. Ellerinizi altlı üstlü olarakta yerleştirebilirsiniz.             Mide, bağırsaklar, karaciğer, dalak, sindirim sistemi, lenfler, şok, duygular, depresyonlar üzerinde etkilidir.

Kök Çakra (1.Çakra);

Üreme organları, bağırsaklar, yumurtalıklar, mesane, idrar yolu. dolaşım,  sindirim, sağ kör bağırsak, göğüs tümörleri, kasılmalar, menopoz  şikayetleri, prostat, sırt ağrıları, yumurtalık/rahim/mesane tümörleri.

Bacaklar;

Ellerinizi bacaklarınızın bedene yakın olan üst bölümünde, parmak uçları içeri tarafa yakın olarak (lenfler üzerine) koyun.             Bu  pozisyon tüm bacak problemleri içindir.

Dizler;

Ellerinizi dizlerinizin üzerine yerleştirin. Bu pozisyon eklem ve   romatizma ayrıları, kireçlenme, menisküs, eklem iltihaplan ve varisler  içindir.

Ayaklar;

Ellerinizi ayak bilekleriniz ve ayak tabanınızın orta bölümüne gelecek şekilde  yerleştirin.             Bu  pozisyon ayak sorunları, yorgunluk, varis,  romatizma ağrıları ve eklem rahatsızlıkları  içindir.

Arka Sırt Bölgesi (4.Çakra);

Strese karşı etkilidir. Rahatlamayı sağlar, omurga ve boyun poblemlerinde etkilidir.

Adrenailn Bölgesi (3.Çakra);

Panik durumlarında , şiddetli ağrı durumlarında ellerinizi bu bölgeye  koyabilirsiniz. Herhangi bir acil durumda kişi yüzüstü duruyorsa bu  noktaya acil durum amacı ile Reiki verebilirsiniz. Adrenalin salgılanan  bölge olduğu için kalp krizlerinde ve sok durumlarında da kullanılır.

Bel Bölgesi (2.Çakra);

Bel ağrılarında etkilidir. Eğer bel fıtığı gibi kronik bir  sorununz  varsa bu pozisyona ek olarak bacakların iki yanımda kullanabilirsiniz.

Kök Çakra (1.Çakra);

Hemoroid ve siyatik ağrılarında da             kullanılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder