17 Aralık 2011

Yoğurdun faydaları...

Yoğurt, en az 90 °C’ de ısıtılarak mayalanma derecesine kadar soğutulmuş sütün, yoğurt mayası katılıp laktik asit mayalanmasına tabii tutulması ile elde edilen özel kıvamdaki süt ürünüdür...

Yoğurdun Faydaları :

•Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar.

•Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında etkisi vardır, mide rahatsızlıklarını önleyicidir.

•Şeker hastaları için faydalı bir besindir, kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır. Kaymağı alınmış ve mutlaka ekşimemiş yoğurt tercih edilmelidir.

•Bağırsak düzensizliklerinin giderilmesine, özellikle çocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine yardımcı olur.

•Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olur.

•Kanser riskini azaltır, özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.

•Vücuttaki kolesterol miktarının azalmasına yardımcı olur, LDL kolesterolü azaltır.

•Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur. •Bağırsaklarda B vitaminlerinin bolca üretilmesini sağlar.

•Rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle iyi ve rahat bir uyku için idealdir.

•Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır.

•Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle zarar görebilecek yararlı bakterilerin korunması amacıyla yoğurt yemelidirler.

•Midesi çok duyarlı olanlar ile oniki parmak bağırsağı ülseri olanlara dokunabilir. Bu durumda dikkatli tüketilmelidir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder