2 Ocak 2012

Evli kalmak için 7 önemli sebep




Boşananların tecrübelerine dayanarak ulaşılan, insanların evli kalmaları için mantıklı sebepler:

1. Bütün kadınlar ve erkekler hemen hemen aynıdır. Hiçbir kadın veya erkek diğerinden daha akıllı veya iyi değildir.

2. Tek başınaçocukyetiştirmek zordur ve insanın eşiyle beraber çocuğunu yetiştirmesi daha iyi vesağlıklıdır.

3. Boşanmak maddi olarak sarsıcıdır. Eşlerden yüksek gelirli olan, nafaka ve çocuğun maddi sorumluluğunu daha çok yüklenmek durumunda kalırken, daha az gelirli olan, boşanma sonrası daha düşük gelirli bir hayata devam etmek zorunda kalır.

4. Boşanan kişilerin evlenebileceği kişilerinçocukluolma ihtimali daha yüksektir. Yeni partnerinin önceki evliliğinden olan çocuğuyla iyi ilişkiler geliştirebilmek, aşılması gereken önemli engellerden biridir.

5. Yeni birisiyle yeni bir hayata başlamak ve eski eşle görüşmek her zaman zorlayıcı olacaktır. Başından bir evlilik geçmiş olan kimse, artık bir flört devresi yaşayamaz. Ayrıca, boşanan kişiçocukluysa, evlenmeyi düşündüğü kişiyle olan ilişkisine bütün dikkatini veremeyecektir.

6. Tek yaşayan kadınlar için geceler daha zor geçebilir. Evlilik hayatından sonra, evliyken önemsenmeyen çıtırtı veya patırtı sesleri, uyku düzenini olumsuz yönde etkileyebilir.

7. Evlilik bir beraberlikten daha fazlasıdır. İki kişi hayatı paylaşırken aslında daha önce var olmayan bir uyumu üretir.

Bu yüzden mevcut evliliği devam ettirmeye gayret etmek, boşanıp yeni biriyle evlenmekten çok daha mantıklı, iyi vesağlıklıdır. Tabi olay düşmanlık boyutuna varmamışsa...

Son olarak: Evli bir insan yeni tanıştığı ya da evlendiği bir kimse ile hayatı boyunca eski eşiyle kıyas halinde olacaktır (Eski eşim yemeği şöyle yerdi bak bu böyle yiyor, eski eşim bana daha fazla önem gösterirdi bu beni çok önemsemiyor gibi) Yani sürekli eski eşte olan tüm güzellikler yeni eşle beraber gün yüzüne çıkacak ve kafanızda sürekli bir karşılaştırma olayı başlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder