2 Ocak 2012

Sebzeli Pirinç Pilavı...

Malzemeler

1 su bardağı baldo pirinç

1,5 su bardağı sıcak su

3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı tereyağı

2 adet etli kırmızı biber

2 adet yeşil biber

1 tane havuç

4 tane taze fasulye

2 diş sarımsak

zeytinyağı

Hazırlanışı

Kırmızı biber, yeşil biber, havuç ve taze fasulyeyi ince ince doğrayın ve sıcak suda sebzeler hafif yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanınca süzgece alıp süzdürün. Pilav için önceden sıcak suda ıslattığımız pirinçleri yıkayıp yağda kavuralım ve suyunu koyup pilavımızı pişirelim. Pilav pişerken 2 diş sarımsağı ince ince kıyıp zeytinyağında biraz kavuralım sonrada haşladığımız sebzeleri katıp birlikte kavuralım. Pilav pişince kavurduğumuz sebzeleri pilavımıza katıp karıştıralım. isteyen pilava ince kıyılmış dereotu veya maydanoz da koyabilir. Daha sonra demlenen pilavımızı servis yaparak afiyetle yiyiniz. Afiyet olsun…(Tuzunu arzu ettiğiniz ölçülerde ayarlayabilirsiniz. İsteyen karabiber gibi baharatlarla da tatlandırabilir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder