18 Ocak 2013

Thai Usulü Fesleğenli Tavuk

Fotoğraf: Thai Usulü Fesleğenli Tavuk</p><p>MALZEMELER:</p><p>60 ml balık sosu</p><p>60 ml limon suyu</p><p>1 adet domates (küçük küçük doğranmış)</p><p>1 büyük demet fesleğen (ince doğranmış)</p><p>2 yemek kaşığı zeytinyağı</p><p>3 adet sarımsak(ince doğranmış)</p><p>4 adet taze soğan (ince doğranmış)</p><p>2 adet küçük kırmızı acı biber (tokumları ayıklanmış ve ince doğranmış)</p><p>4 adet tavuk göğsü (ince doğranmış)</p><p>250 gr yeşil fasulye (doğranmış)</p><p>HAZIRLANIŞI:</p><p>Balık sosu, limon suyu, domates, fesleğen ve 1 yemek kaşığı suyu bir kaseye koyup iyice karıştırın.</p><p>Wok tavasını ocağa alın ve ocağı yüksek ısıya getirip içine yağı ekleyin.</p><p>Sarımsak, taze soğan ve biberleri ekleyip 1 dakika kadar pişirin.</p><p>Tavukları tavaya ekleyin ve hafif kahverengileşinceye kadar pişirin.</p><p>Yeşil fasulyeleri ve balık soslu karışımı da tavaya ekleyin.</p><p>Ocağın ısını düşürün ve tavuklar ve yeşil fasulyeler iyice pişene kadar pişirmeye devam edin.</p><p>Sıcak olarak servis yapın.</p><p>Mutluluklarla tadına bakmanız dileğiyle…</p><p>Afiyet olsun!

 MALZEMELER: 60 ml balık sosu ... 60 ml limon suyu 1 adet domates (küçük küçük doğranmış) 1 büyük demet fesleğen (ince doğranmış) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 adet sarımsak(ince doğranmış) 4 adet taze soğan (ince doğranmış) 2 adet küçük kırmızı acı biber (tokumları ayıklanmış ve ince doğranmış) 4 adet tavuk göğsü (ince doğranmış) 250 gr yeşil fasulye (doğranmış)
HAZIRLANIŞI: Balık sosu, limon suyu, domates, fesleğen ve 1 yemek kaşığı suyu bir kaseye koyup iyice karıştırın. Wok tavasını ocağa alın ve ocağı yüksek ısıya getirip içine yağı ekleyin. Sarımsak, taze soğan ve biberleri ekleyip 1 dakika kadar pişirin. Tavukları tavaya ekleyin ve hafif kahverengileşinceye kadar pişirin. Yeşil fasulyeleri ve balık soslu karışımı da tavaya ekleyin. Ocağın ısını düşürün ve tavuklar ve yeşil fasulyeler iyice pişene kadar pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın. Mutluluklarla tadına bakmanız dileğiyle… Afiyet olsun!

Derya Ulucan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder