1 Mayıs 2013

YÜKSEK KOLESTEROLÜ DÜŞÜREN DOĞAL VE BİTKİSEL TEDAVİLER

 
Kolesterol, vücuttaki hücrelerin, fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için, ihtiyaç duyulan yağımsı ...bir maddedir. Sağlıklı bir yaşam için kolesterol düzeyinin normal değerlerde olması gerekir. Eğer ki kolesterol değeri yüksek olur ise, damar duvarlarında plakalar oluşur ve bu damarların beslediği organlara yeterli kan gitmeyebilir. Sonucunda, o organ ile ilgili sıkıntılar hasıl olur. Ender Saraç, yüksek kolesterolün en önemli sebeplerinin, genetik eğilim, stres, yanlış beslenme ( hayvansal ve doymuş yağların, şekerli gıdaların aşırı tüketilmesi) ve buna bağlı olarak fazla kilo ve hareketsizlik olarak vurguluyor.


Ender Saraç’a göre yüksek kolesterol tedavisinde, yağ yememek ve vücuttaki  yağların yakılması çok önemli. Şimdi, Dr. Ender Saraç’ın kaleminden doğal ve bitkisel Yüksek Kolesterol Tedavilerini sizlere aktarmaya çalışacağız. Yüksek Kolesterol için Faydalı Bitkisel Destekler : Yüksek kolesterol için, soya lesitin, omega-3 yağı, ayurveda tabletleri, lifli preparatlar, üzüm çekirdeği özü , greyfurt, enginar ve ananas hapları, faydalıdır. Yüksek Kolesterol için Faydalı Bitki Çayları : Yüksek kolesterol için, yeşil çay, zencefil, biberiye, kuşburnu, kekik çaylarının içilmesi faydalıdır. . Yüksek Kolesterol için Faydalı Baharatlar : Yüksek kolesterol için, zencefil, biberiye, kekik, kırmızı pul biber, sivribiber çok faydalıdır.


Yüksek Kolesterolü Olanlar Nasıl Beslenmeli? Dr. Ender Saraç; beslenmede, özellikle, yemek aralarında bol miktarda sıcak su ve bitki çayı içmenin önemli olduğunu söylüyor.. Beslenmede Dikkat Etmeniz Gerekenler : * Gece yoğurt ve peynir yememelisiniz. * Akşam vakti geç ve ağır beslenmeyin. * Yeşil lifli yapraklı sebzeleri bolca tüketmeye özen gösterin. ( özellikle yulaf ezmesi, kepek ve kepekli ürünler, çavdar ve çavdarlı ürünler, lifli veya bağırsaklarda posalı etki gösteren özel preparatlar) * Bol taze sebze ve meyve, soya fasulyesi, kekik suyu, yosun, (deniz ve tatlı su), derin deniz balıkları, kontrollü ölçüde zeytinyağı ve bitkisel yağlar, taze yeşil salatalar, limon, taze narenciye ve kivi genelde kolesterolü düşürmede yardımcı besinlerdir.

Ender Saraç


Yüksek Kolesterolü Olanlar Neler Yapmalı, Nasıl Yaşamalı? Ender Saraç düzenli yapılan ve aşırı yorucu olmayan spor ve egzersizin kolesterolü düzenlemek için faydalı olduğunu söylüyor. Spor ve egzersiz özellikle sabah 06.00-10.00 saatleri veya 18.00-22.00 saatleri arasında düzenli yapılmalıdır. Ender Saraç günde 30-45 dakika egzersiz yapılmasını öneriyor. Ender Saraç, egzersiz süresine ve düzenli yapılmasını özellikle vurguluyor. Eğer egzersiz, 20 dakikayı geçmiyor ise, yağların yeterince yakılmasını sağlamazsınız. . Benzer şekilde bütün gün hareketli olsanız bile, düzenli spor yapmaz iseniz, yağların yeterince yakılmasını sağlayamazsınız. Araştırmalara göre beden, ortalama 20 dakika tempolu hareket veya spordan sonra yağları yakmaya başlıyor.


Ender Saraç “tüm gün hareket halindeyim diyen hastalarına bile, mutlaka, en az, 20 dakika ve hafif terleten bir egzersiz yapmalarını öneriyor.

kaynak: ŞİFACI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder