21 Aralık 2011

Avcı Böreği...

Avcı BöreğiMalzemeler:

3 tane yufka

200 gr. kıyma

1 tane soğan

2 yemek kaşığı  bulgur

1 çay bardağı  ceviz

1 yemek kaşığı  salça

bir miktar  maydanoz tuz, karabiber sıvıyağ

Panelemek için: 2 tane, yumurta yarım çay bardağı,  süt galeta unu

Kızartmak için: sıvıyağ

Avcı Böreği Tarifi: Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp bir tavaya alalım, az bir sıvıyağı ile kavuralım. Üzerine kıymayı ilave edelim kavurmaya devam edelim. Sonra sırası ile bulguru, cevizi ve salçayı ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Karabiberi, tuzu, pulbiber ve kekiği ilave edelim sotelemeye devam edelim. Kıvama gelince üzerine ince kıydığımız maydonozu ilave edelim birkaç dakika kavurduktan sonra ocaktan alalım.

Panesini hazırlamak için, çukur bir kaba yumurtaları kıralım, sütü ilave edelim, güzelce karıştıralım, bir kenara koyalım. Yufkaları üst üste koyalım, ücgen keselim, üzerine hazırladığımız harçtan yeteri kadar koyalım ve rulo olucak şekilde saralım. Panesi için, çukur bir kaseye yumurtaları kıralım üzerine sütü ilave edip iyice karıştıralım.

Sardığımız rolo avcı böreklerini önce yumurta ve süt karışımınına batıralım sonra galeta ununa bulayalım.  Bir tavaya sıvıyağı alalım iyice kızdırıp içine börekleri atalım, nar gibi kızartalım sıcak servise sunalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder