1 Şubat 2012

Çocukluk travmaları geçirenler için affetme işlemi oldukça uzun sürer. Çünkü travma bu çocuklar büyüdükçe onlarla birlikte büyür...

Gerçek affetme, narin ya da hassas bir süreç değildir- içsel ve derin duygusal farkındalıkla ilgili trans benzeri bir durumdur.

Gerçek affetme, ölümden hayata geri dönmekle ilgili dağınık, gürültülü, hırpalayıcı bir süreçtir.

Gerçek affetme, kibar ve ağlamaklı bir jest değildir; başınızı öne eğip huşu içinde ellerinizi göğsünüzde birleştirmezsiniz.

Gerçek affetme hiçbir zaman "sen bildiğin kadar...ıyla elinden gelenin en iyisini yaptın ve seni bağışlıyorum" demek değildir.

Gerçek affetme diğerlerinin uygunsuz davranaşlarına özür bulmaz.

Gerçek affetme gerçek acıların yaşandığını bilir; bu yüzden de, ıstırabın yeraltı dünyasında gerçek bir hareketin başlayabilmesi için acıların işaret edilerek gösterilmesi gerekir.

Gerçek affetme, sizi yeraltından yükseltir, tükürüğü temizler, saçınızdan başınızdan çalı çırpıyı temizler ve "Artık beni yaralayamazsın! Geçti gitti ve ben özgürüm!" demenize tanıklık eder.

Çocukluk travmaları geçirenler için affetme işlemi oldukça uzun sürer. Çünkü travma bu çocuklar büyüdükçe onlarla birlikte büyür.

Bu bireylerde tek bir nihai affetme olmaz, affetme onlar için aşama aşama gelişen bir güçlenme- serbest bırakma, güçlenme- serbest bırakma, güçlenme- serbest bırakma sürecidir ve bu böyle gider.

DUYGULARIN DİLİ / KARLA MCLAREN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder