4 Mart 2013

İSTEK ÜZERİNE HURMA ŞURUBU TARİFİ




Rafine şeker yerine istediğimiz her şeyi tatlandırmak için kullanabileceğimiz bir CANLI tatlandırıcıyı evde yapmaya ne dersiniz?


İşte size tarifi: MALZEMELER 1/4 kilo dilediğiniz cins bir kuru hurma ... 1/2 litre 50C de yüksek pH'li içme suyu 1 litre ıslama suyu TARİF Hurmaları yıkayıp derin bir kaba boşaltın.


Üzerini kaplayacak kadar + 1 bardak su koyun. 2 saat bu suda bekletin. Hurmalar şişecektir. Suyu boşaltıp, ellerinizle Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp yine bir derin kaba yerleştirin. Üzerine ılık suyu dökün ve Hurmaları bu suda 4 saat bekletin.


Daha sonra bir ezici yardımıyla suyun içindeki hurmaları iyice ezin. Su koyu kahverengi bir şurup kıvamını alacaktır. En son, içeriği iyice karıştırıp süzdükten sonra ağzı kapanabilen cam bir kavanoz-şişeye bu şurubu koyun ve buzdolabında saklayın...


Artık dilediğiniz zaman her türlü gıdayı tatlandırmak için kullanabileceğiniz Doğal ve CANLI doğal bir şurubunuz var.


TAZE HURMA İLE TARİFİ Hurma Şurubu, taze hurma ile de yapılabilir. Aynı ölçülerde kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra bir blender'a içme suyu ilavesi ile koyulur ve karıştırılıp süzülür. Süzülen şurup buzdolabına kaldırılır. Güzel bir gün dileklerimizle,


Not 1: Tarifimiz Mehmet Özderici - Kundo.co Vegan RAW Chef tarafından hazırlanmıştır.


Not 2: Fotoğraftaki taze hurmadır ve Antakya yöresine aittir

kundo co

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder